LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
organizacija OCEAN ZNANJA hrvatska

„Čovjek je čovjeku...knjiga!“

21.02.2021. 12:39 | 495 pregleda | Lifestyle

U suradnji s Gradom Lipikom, organizacija Ocean znanja Hrvatska u subotu je poslijepodne u Multikulturalnom centru Lipik građanima predstavila svoje djelovanje i aktivnosti.

Piše:
Tomislav Ević

Ocean Znanja neprofitna je nevladina organizacija koja funkcionira kao platforma za mlade ljude. Cilj platforme jest pomoći mladima da dosegnu svoj puni potencijal, uče i rastu, razvijaju svoje osobne i profesionalne vještine te budu aktivni sudionici u stvaranju društva u kojem žele živjeti kroz promicanje društvenog i međukulturnog povezivanja hrvatske mladeži s mladima iz Europske unije te šire, organizaciju kulturnih i edukacijskih programa za mlade te promicanje neformalnog obrazovanja, volontiranja i društvenog aktivizma. Upravo su neki od mladih volontera uključenih u rad organizacije sinoć bili svojevrsne „knjige“ u koje su posjetitelji mogli zaviriti postavljajući pitanja vezana za njihova iskustva volontiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

O dolasku dvije mlade volonterke u Lipik već smo pisali na stranicama Compasa, a uz Valentynu i Eriku koje su u Lipik došle u okviru projekta „SMILE“ na predstavljanju o svojim iskustvima govorilo je i troje mladih volontera iz Hrvatske; Tin i Petra koji volontiraju u Zagrebu na projektu „Za društvo se trudi, solidaran budi!“ i Dorotea koja je prisutnima govorila o svom iskustvu na Islandu.

Posjetitelji Multikulturalnog centra iz prve ruke su tako dobili informacije o tome kako besplatno putovati, volontirati i do godine dana živjeti u nekoj stranoj zemlji te kako dobiti novčanu pomoć za svoje lokalne ideje.