delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 2 (365)
17. oldtimer susret - OTK „KURBLA“

U Lipiku održana izložba olditimer vozila; 27 motora i 67 automobila

04.09.2021. 16:11 | 962 pregleda | Lifestyle

U sklopu sedamnaestog susreta starodobnih vozila koji se održava u organizaciji Oldtimer kluba „Kurbla“, u Lipiku je danas održana izložba starodobnih vozila, odnosno kako im i samo ime kaže, motornih vozila velike starosti. Tako je zainteresirana javnost u lipičkom perivoju u neposrednoj blizini Jelkinog brijega mogla razgledati 94 olditmer vozila; 27 motora i 67 automobila. Najstarije vozilo datira iz 1943., dok je najstariji motor proizveden 1942. godine, saznali smo od predjsjednika OTK "Kurbla" Bore Golenka.

Piše:
Matija Kulhavi

Oldtimer klub „Kurbla“ djeluje od 2005. godine, a glavni cilj njegova osnivanja jest promocija tehničke kulture, očuvanje starih automobila, motocikala, radnih i poljoprivrednih strojeva, odnosno svih oldtimer vozila.

Sedamnaesti oldtimer susret započeo je jutros na na tržnici u Garešnici, a potom je kolona vozila krenula prema našem kraju. U Kukunjevcu su se pridružili članovi MK lohanites, a potom je put nastavljen do Pakraca i tamošnje Gradske tržnice gdje je također upriličena izložba vozila.

Nakon vožnje do planinarskog doma Omanovac, formirana je kolona do Lipika kako bi naši sugrađani mogli razgledati ove primjerke izuzetno očuvanih vozila. Ondje ih je pozdravio voditelj Turističke zajednica grada Lipika Hrvoje Kovačić, a organizatori su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici.

Poslije Lipika sudionici ovog susreta nastavili su put prema Kajgani gdje je planirana večera te podjela nagrada i zahvalnica.

FOTOGALERIJA