delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 365
DANI TALIJANSKE NACIONALNE MANJINE U PLOŠTINAMA

Proglašeni najbolji proizvođači konjske salame

14.06.2021. 09:57 | 1265 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine i Udruge proizvođača talijanske konjske salame - izvorno Ploštine u nedjelju, 13. lipnja u Ploštinama je održano tradicionalno deveto po redu natjecanje u ocjenjivanju talijanske konjske salame.

Ove se godine natjecalo u dvije kategorije – I. mali proizvođači i II. veliki proizvođači. Članovi komisije ocjenjivali su izgled piketa, okus, boju, miris, masnoću, zrelost te naknadni okus, a na osnovu svega toga su izabrali one najbolje.

U kategoriji malih proizvođača pobijedio je Davor Sabo, drugo mjesto su podijelili Sandra Pavičić i Marija Marošević, a treći je bio Ivica Straga.

U konkurenciji velikih proizvođača najbolju konjsku salamu ima Ernest Sabo, drugo mjesto osvojio je Dragan Bartoluci, a na trećem mjestu se nalaze Petar Ivanović i Ljiljana Bina.

Nažalost krajem prošle godine napustio nas je dugogodišnji predsjednik Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine Antun Bruneta koji je aktivno radio na očuvanju tradicijske vrijednosti, kulture i običaja talijanske nacionalne manjine. Odnedavno je nova predsjednica Zajednice Talijana Olivera Bina, a udruga nastavlja vrijedno djelovati kao i do sad.


DNM ispod