LIPIK test
DNM vertikal
DNM horizont
BRM 200 km Lipik 2021

Sedmi lipički Breveto okupio više od stotinu biciklista

12.06.2021. 09:30 | 671 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

U organizaciji Randonneurs Hrvatska te uz pokroviteljstvo Grada Lipika i Turističke zajednice grada Lipika jutros u 8 sati u Lipiku je startao sedmi po redu lipički Breveto koji je ove godine okupio 101 sudionika. Pri samom startu uspjeh u vožnji biciklistima je poželio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, ali i građani koji su se jutros zatekli u centru Lipika, na Trgu kralja Tomislava ispred kafića „Mali Caffe“.

Kako smo doznali od Tomislava Nuića, jednog od organizatora ovog sportskog događaja, biciklisti su pristigli iz čitave Hrvatske, a neki su došli čak iz dalmatinskih gradova poput Splita i Zadra. Možemo reći i to da je Breveto međunarodnog karaktera s obzirom na podatak da se među sudionicima nalazi i jedan Mađar.

Ovogodišnja staza je duga 217,8 km s oko 1860 visinaca i većim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se pretežno slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Nakon Lipika, biciklisti su prošli kroz Pakrac te nastavili u smjeru Požege, Pleternice, Čaglina, Kutjeva, Orahovice i Voćina. Cilj je izvesti zadanu rutu u vremenu do 13:30 sati, a natjecatelje će se tijekom dana čekati na polaznoj točki u Lipiku sve do 21:30.

FOTOGALERIJA


DNM ispod