delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
Gea oprosti 2021.

U Lipiku i Pakracu jutarnjim vježbanjem obilježen svjetski dan zdravlja

07.04.2021. 13:31 | 992 pregleda | Lifestyle

Povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje Palijativni tim LiPa održao je danas prve aktivnosti u okviru projekta „Gea oprosti 2021.“ kojim žele skrenuti pažnju na dobra naše planete, kvalitetu okoliša i naš način življenja na njoj.

Piše:
Tomislav Ević

Svjetski dan zdravlja koji se diljem svijeta obilježava upravo na današnji dan 7. travnja obilježen je i u Lipiku i Pakracu; u 6:45 u restoranu Toplica Lipik - Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju zdravim obrokom kojim je preporučljivo započeti dan, a koji se sastojao od pudinga od Chia sjemenki sa šumskim voćem, osvježavajućim napicima od banane, malina ili kupina, pločice od zobenih pahuljica sa sušenim voćem i izvorne lipičke vode aromatizirane voćem.

Sat kasnije u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića profesor Mario Tušek je s ekipom Kluba ratničkih vještina Pakrac proveo jutarnje razgibavanje, a u 10:30 vježbali su i mali vrtićarci u Dječjem vrtiću Kockica u Lipiku koje je kroz vježbe razgibavanja vodio mag. kineziologije Borna Ivančić, zaposlenik Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, koji je kasnije vježbe razgibavanja vodio i starijim polaznicima dječjeg vrtića u Poljani. Nakon razgibavanja mali polaznici lipičkog vrtića, od starije jasličke do predškolske skupine su sa svojim odgajateljicama izrađivali piramidu zdrave prehrane, a dr. Tina Gadžić Husko im je pripremila prezentaciju na temu „Što je zdravlje i kako ga očuvati“.

Aktivnosti u sklopu „Gea oprosti 2021.“ nastavljaju se već 12. travnja u Pakracu u Kuriji Janković radionicom o funkcionalnoj/zdravoj prehrani imena „Ofarbaj svoj život“ uz sudjelovanje ljudi iz Lipika i Pakraca koji prakticiraju vegetarijanski i veganski način ishrane, a program „Gea oprosti 2021.“ će uz brojne sadržaje trajati sve do 20. svibnja.

Palijativni tim LiPa svoje aktivnosti provodi uz partnerstvo Grada Pakraca i Srednje škole Pakrac, a suorganizatori ovogodišnjih aktivnosti su Grad Lipik, Toplice Lipik, Dječji vrtići Kockica Lipik i Maslačak Pakrac, Muzej Grada Pakraca i Zavod za javno zdravstvo Požeško slavonske županije.