LIPIK test
LIPIK test
Medianno
USKRSNI PONEDJELJAK

Zekograd – žamor i puno dječjeg smijeha u lipičkom parku

05.04.2021. 18:17 | 915 pregleda | Lifestyle

Veseli dječji žamor tijekom današnjeg popodneva mogao se čuti u lipičkom parku. Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada Lipika i turističke agencije Lira Travel povodom blagdana u parku je ponovno upriličen tradicionalni Zekograd i dječja potraga za pisanicama. 

Piše:
Compas

Građani ovu priliku nisu propustili pa su sunčani Uskrsni ponedjeljak iskoristili za obiteljsku šetnju lipičkim perivojem i posjet Zekogradu.

Naravno, najviše su se veselila djeca. Osim šarolikih i zanimljivih rekvizita koje su u Zekogradu uredile djelatnice agencije Lira Travel, veliki interes mališana bio je primjetan u potrazi za pisanicama. S obzirom na to da je potraga organizirana na širem području parka, izazov je bio još veći.

Obojene pisanice izrađene su u Dječjem vrtiću „Kockica“, a svako dijete koje je pisanicu pronašlo, nagrađeno je slatkom nagradom.

Premda su unazad godinu dana mnoge tradicionalne manifestacije na području Lipika otkazane zbog pandemije koja je pogodila čitavi svijet, a samim time i našu zemlju, građanima ovakva događanja nedostaju. Bilo je to vidljivo i tijekom današnjeg Uskrsnog ponedjeljka i događaja koji je održan prema uputstvima Stožera civilne zaštite.

Kako je to sve izgledalo možete vidjeti u našim fotogalerijama:

Uskrsni ponedjeljak u lipičkom parku (5.4.2021.)

ZEKOGRAD - Dječja potraga za pisanicama (5.4.2021.)