delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 365
(Ne)poznati Pakrac

Najviše znanja na kvizu pokazala je ekipa "ADTM"

19.03.2021. 09:01 | 861 pregleda | Lifestyle

U organizaciji pakračkog Muzeja i Gradske knjižnice te u suradnji s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac, povodom blagdana sv. Josipa, nebeskog zaštitnika Grada Pakraca, koji se od 1996. slavi i kao Dan grada, u prostoru gradske vijećnice unutar kompleksa Janković održan je drugi po redu kviz znanja o povijesti i baštini grada pod nazivom "(Ne)poznati Pakrac". Prvi put se ovaj jedinstveni i atraktivni kviz održao prije dvije godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa prošle godine je kviz otkazan, dok je ove godine održan u skladu s epidemiološkim mjerama.

Piše:
Matija Kulhavi

„ADTM“, „Dragovoljci“ i „Hrvatska ekipa“, sve su to nazivi ekipa koje su se okupile u kako bi sudjelovale u uzbudljivoj borbi znanja o pakračkoj povijesti i baštini.

Teme kviza bile su temeljene na pakračkoj prošlosti, ali i na trenutnim temama koje se odnose na našu svakodnevicu. Nakon četiri kruga natjecanja, pobjedu je odnijela ekipa učitelja iz pakračke osnovne škole - "ADTM" (Marina Ančić, Daliborka Duchač, Anita Domitrović i Tomislav Novinc) s 49 bodova, dok su drugoplasirani bili članovi „Hrvatske ekipe“ s 43 boda, a treće mjesto pripalo je ekipi "Dragovoljci" s 41 bodom.

Sve ekipe su nagrađene prigodnim poklonima lokalnih proizvođača.


PRO PING