delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
online festival „Croatio iz duše te ljubim“.

Nora Pastulović iz Valpova pobjednica je festivala domoljubne pjesme u Pakracu

27.02.2021. 09:48 | 698 pregleda | Lifestyle

Prigodom obilježavanja 30. obljetnice početka Domovinskog rata u organizaciji Grada Pakraca, Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Osnovne glazbene škole Pakrac 26. veljače u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" održan je drugi Dječji festival domoljubne pjesme učenika osnovnih škola "Croatio iz duše te ljubim" čiji naziv je festivalu ustupio sam autor jedne od najljepših domoljubnih pjesama, Ante Sikirić. Zbog epidemioloških mjera, publika je festival mogla pratiti putem prijenosa na web stranici www.ogs-pakrac.hr.

Piše:
Matija Kulhavi

Neposredno pred početak samog festivala prisutne u dvorani te gledatelje putem online prijenosa su pozdravili ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac Alfreda Petani Grafina, kao i predsjednik Gradskog vijeća Pakraca i predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić, inače jedan od inicijatora održavanja ovog dječjeg festivala domoljubne pjesme.

Na festivalu je nastupilo šest učenika osnovnih škola iz Pakraca, Bjelovara, Kutjeva i Valpova sljedećim redom:

  • Nora Pastulović, Valpovo - (Vice Vukov: „Tvoja zemlja“),
  • Klara Romić, Valpovo - (Doris Dragović: „Dajem ti srce“),
  • Stjepan Kiš, Pakrac - (Mišo Kovač: „Poljubi zemlju po kojoj hodaš“),
  • Lana Blažević, Pakrac - (Jure Stublić: „Bili cvitak“),
  • Tena Prpić, Kutjevo - (Zrinko Tutić i Rajko Dujmić: „Moja domovina“),
  • Stribor Presečki, Bjelovar - (Ante Sikirić i klapa Intrade: „Croatio iz duše te ljubim“).

U konačnici, stručni žiri kojeg su činili Tea Silađi, profesorica teoretskih predmeta i voditeljica zbora te korepetitorica u OGŠ Pakrac, Miroslav Badrov, profesor glazbene kulture OGŠ Pakrac te Marija Martinelli, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu odlučili su da je pobjednica drugog Dječjeg festivala domoljubne pjesme učenika osnovnih škola "Croatio iz duše te ljubim" Nora Pastulović kojoj je ovom prigodom uručena i nagrada, poklon bon u iznosu od 1.500,00 kuna. Drugo mjesto i poklon bon u iznosu od 1.000,00 kuna osvojio je Stribor Presečki, dok je Lana Blažević osvojila treće mjesto i poklon bon od 500,00 kuna.