HDZ lokalni izbori 200x750 vinko
HSS_novi Vinko Strganac
Vera Pečanić

4. OMANOVAC ZIMSKA TRENING LIGA: Ove godine sudjelovalo više od 40 rekreativaca

11.02.2021. 10:21 | 635 pregleda | Lifestyle

Četvrto izdanje Omanovac zimske trening lige proteklog je vikenda, 7. veljače privedeno kraju. Za razliku od prijašnjih godina, ove su neobične sezone rekreativci zajedno trčali samo prvo i posljednje, sedmo kolo, dok su zbog epidemiološke situacije preostalih pet kola trčali „virtualno“. Ono što je također drugačije u odnosu na ranije godine jest i manjak domaćih rekreativaca s područja Lipika i Pakraca, jer većina je pristigla iz okolnih gradova, poput Kutine, Požege, Daruvara…

Piše:
Matija Kulhavi

Omanovac zimska trening liga je zamišljena kao poticaj popularizaciji, druženju i aktiviranju ljudi tijekom zimskih mjeseci uz nedjeljno trčanje prema istoimenom planinarskom domu, a njezini su idejni pokretači Darko i Daliborka Škevin, bračni par koji se već dugi niz godina rekreativno bavi trčanjem.

Već četvrtu godinu za redom start bi počinjao u 10h ujutro ispred pakračke česme, a do planinarskog doma koji se nalazi na nadmorskoj visini od 654,97 m trčali su stazu dužine 7.7 kilometara na kojoj se otprilike svladava visinska razlika od nekih 490 metara. Na sam cilj natjecatelji bi pristizali, ovisno o njihovoj fizičkoj spremi i kondiciji za otprilike 40 do 60 minuta, a nakon toga bilo bi upriličeno zajedničko druženje, što je zbog već spomenute situacije, ove sezone bilo samo prvi i posljednji put.

Sveukupni poredak ustanovljen je zbrajanjem četiri najbolja rezultata tako da je za plasman bilo potrebno sudjelovati na najmanje 4 kola. Tako je ove godine tijekom sedam nedjeljnih kola do planinarskog doma Omanovac uzbrdo trčalo preko 40 trkača i trkačica koji su nastojali pomaknuti granice vlastitih mogućnosti.

 

Fotografija: Renato Dasović i Vedran Kelemen

Premda je ovdje rezultat zapravo samo sporedna stvar, oni najbolji ipak su osvojili prikladne nagrade. Tako je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Jasna Hafner ispred Daliborke Škevin i Vedrane Molnar Kelemen, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio Renato Dasović iz Kutine koji je postavio i novi rekord lige 36:01. Drugi je bio Vedran Kelemen, a treći Krešimir Hafner.


Fotografija: Vedran Kelemen

Prošlogodišnji pobjednik, a ove godine drugoplasirani Vedran Kelemen za naš portal ovom je prigodom izjavio kako je ovo druga sezona otkako sudjeluje u Omanovac zimskoj trening ligi

Uključio sam se lani kao dio pripremnog perioda, odnosno zimske baze za utrke koje dolaze na proljeće, a u tom periodu se češće nego inače trči „brdo“. Nakon što sam lani osvojio ligu na moj poziv došlo je dosta trkača iz Požege i Kutine, između ostalog i ovogodišnji osvajač Lige Renato Dasović i osvajačica u ženskoj kategoriji Jasna Hafner.“, istaknuo je Kelemen te dodao kako je ove godine bilo specifično da je 80% natjecatelja bilo „sa strane“ - Kutina, Gračenica, Požega, Daruvar, a vrlo malo domaćih.

Isto tako, ove godine su u većem broju utrku pogodili i trkači kluba za koji nastupam, AK Maratonjare Kutina. Osobno mi je žao jer sam nabrojao petnaestak Lipičana i Pakračana koji su u 7 kola nastupili jednom ili niti jednom. Svojim rezultatima sam zadovoljan, skupio sam 4 pobjede i 2 druga mjesta u 7 kola, no u ukupnom zbroju 4 najbolja istrčana vremena sam sveukupno 2., iako sam osjetno brže trčao nego lani. Otežavajuća okolnost svima je bila i zabrana natjecanja, tako da osim prvog i zadnjeg kola nismo mogli trčati zajedno i natjecati se, nego smo na svoju ruku trčali vikendima, „virtualno“ bilježili rezultate i slali organizatorima. Hvala im od srca jer su i u ovim vremenima zadržali lijepu tradiciju trčanja „gore“, a organizacija je kao i lani bila odlična.“, zaključio je Kelemen zahvalivši za suradnju i svojem treneru Goranu Todorovu.


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko