delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2

OTVORIMO VRATA ZDRAVLJA - Akcija mjerenja vrijednosti tlaka i šećera održana u Lipiku

10.10.2020. 10:12 | 492 pregleda | Lifestyle

U sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“, danas, tijekom dopodnevnih sati održana je Akcija mjerenja tlaka i šećera na prostoru lipičke gradske tržnice,a tom su prigodom građanima koji su pristupili mjerenju podijeljene i jabuke.

Piše:
Compas

Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi prisutnim su građanima mjerili vrijednosti tlaka i šećera čime se ujedno potiče aktivan odnos građana prema vlastitom zdravlju brigom o životnim izborima i izborom onih koji pridonose prevenciji bolesti.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a njime se promovira zdravlje i prevencija bolesti s naglaskom na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanju i smrtnosti koje su povezane s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Budući da je stanovništvo u ruralnim sredinama u težem položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima ovim projektom i aktivnostima nastoji se doprijeti do građana iz manjih sredina i povećati njihovu razinu informiranosti o zdravim životnim izborima kao najboljoj prevenciji bolesti, poruka je organizatora ovih aktivnosti.

Bolji pristup preventivnim programima i aktivna briga o zdravlju putem projekta „Otvorimo vrata zdravlja“ pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na područjima provedbe, u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj te našoj, Požeško-slavonskoj županiji, odnosno Gradu Lipiku.