LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
SLAVONICA POOL BISTRO & COCKTAILS

Uspjeli smo napraviti jedinstvenu atmosferu i bogatu ponudu

31.07.2020. 11:41 | 1330 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

Hrvatsku je ovih dana zahvatio toplinski val, a ni naši gradovi Lipik i Pakrac nisu tome izuzetak. Dok nam temperature rastu svakog dana iznad 30 stupnjeva Celzijusa najbolje mjesto za osvježenje su svakako Bazeni Lipik koje uz čistu vodu krasi i jedinstvena ugostiteljska ponuda. Ove sezone najviše se priča o terasi kod restorana naziva Slavonica Pool Bistro & Cocktails u aranžmanu Pivovare Slavonica koja je predstavila nešto drugačiji, moderni ugođaj te široku ugostiteljsku ponudu.

Uspjeli smo napraviti jedinstvenu atmosferu terase kod restorana te ispod stoljetne platane u blizini ulaza gdje smo postavili drveni namještaj od paleta koji smo počeli izrađivati još prošle godine za našu pivovaru kojoj je prvotno bio namijenjen.“, rekao nam je Marko Barčan iz Pivovare Slavonica te kako su uređenje terase zaokružili nekim sitnim detaljima kao što su lampice na drvetu koji pružaju jedinstven večernji ugođaj, a sve prati i glazbena podloga, tijekom dana su to hitovi s Otvorenog radija, a kasnopopodnevne sate prati dobar lounge štih.

Ideja Pivovare Slavonica je uvijek imati određenu širinu i ponuditi nešto dodatno, novo i moderno, da kažemo trendovski, a u tom smjeru išlo se i ovog puta, objašnjava Barčan te kako su sasvim slučajno ponudu obogatili i koktelima. „Iako nisam ugostiteljske struke proteklog proljeća uslijed koronakrize iskoristio sam za online edukaciju iz područja ugostiteljstva, radilo se o Badel Masterclass tečaju, a jedno od područja koje me između ostalih više zainteresiralo su kokteli koje sam tako počeo istraživati, a eto otvorila nam se prilika da sad to i ponudimo na bazenima.“. 

U ponudi je trenutno pet osnovnih koktela, Cuba Libre, Mojito, Tequila Sunrise, Sex on the beach i Tom Collins po cijeni od 20 kn za 0,3l, ali i sve popularniji bokal od 1l za društvo po cijeni od 50kn. Svakog tjedna u planu je koktel kartu proširiti s novitetima, tako saznajemo da nam uskoro dolazi Caipirinha te Pina Colada. "Zanimljivost ponude su i dječji kokteli po 12 kn, a kreativni tim Pivovare Slavonica, u koji je uključena i supruga Ivana smislio je tri dječja koktela, Gumi cola, Lipik i Sunset".

Široku ugostiteljsku ponudu uz domaće craft pivo Grof, Grofica, Carica i Lipik Ale prati klasičan meni hrane od sendviča, hot dogova, pommes fritesa pa sve do ćevapa, roštilj kobasica te pilećeg filea, a  svakako interesantne su i voćne te povrtne salate.  

Kako sve to izgleda provjerite na nekoliko priloženih fotografija, a pravu opuštenu atmosferu dobrog lounga možete osjetiti već ovog vikenda bilo tijekom vrućeg dana ili večeri kad je dopušteno noćno kupanje, a bazeni nude i živu glazbu.

Imali smo vrlo kratko vrijeme za pripremu sezone, kao i Grad Lipik, Lira te Lipkom, ali mislim da smo svaki u svom segmentu dali maksimum što mi je drago jer vidim da ljudi to prepoznaju.“, zaključuje Barčan te dodaje kako pokraj ovakve ponude na bazenima odlazak na more nije potreban. Uživajmo u Ljetu u Lipiku i vrućem kolovozu koji nam dolazi.