Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
PUTEVI VODE: LIPIK

Dokumentarni film o ljepotama Hrvatske sniman i u našem gradu

25.07.2020. 11:04 | 1053 pregleda | Lifestyle

U sklopu 42 odabrana mjesta, odnosno 29 rijeka i 17 prirodnih jezera koja obuhvaćaju i nacionalne parkove, parkove prirode, ali i područja pod posebnim zaštitama, jučer je u Lipiku održano snimanje dokumentarnog filma "Putevi vode".

Piše:
Compas

Tako je snimateljska ekipa uz pratnju predstavnika Turističke zajednice Grada Lipika od jutra obilazila i snimala znamenite lipičke lokacije, a sve je krenulo od konja lipicanaca i posjete poznatoj lipičkoj ergeli, zatim obilaskom Toplica Lipik i paviljona "Izvor" u lipičkom perivoju te lipičkih bazena da bi u konačnici na jezeru Raminac svoje mjesto dobila i gastronomija našeg podneblja. Naime, ondje su svoje gastronomske specijalitete predstavile srpska i talijanska, kao i lipičke udruge hrvatsko-njemačkog te ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva.

Film "Putevi vode" snima se na 42 lokacije u Republici Hrvatskoj. Iza projekta stoji šesteročlana filmska ekipa koja je započela snimanje u najmanjem gradu na svijetu, Humu u Istri te nastavila putovanje diljem Hrvatske kako bi nakon 45 dana putovanja stigla na svoj cilj, najmanje rijeke na svijetu, Omble pored Dubrovnika. U šesteročlanoj ekipi nalazi se renomirani hrvatski kuhar i finalist Tv serije "3,2,1 - Kuhaj" Zlatan Molnar, koji će od ulovljene ribe te voća i povrća pribavljenog od lokalnih ljudi, pripravljati specijalitete specifične za dotičnu sredinu, kao i renomirani hrvatski putopisci i biolozi, koji će pratiti kakvoću vode po regijama po kojima se budu kretali.

Putuju kamperom, motornim čamcem i hidro-surf daskama uz i po rijekama i jezerima, gdje to plovnost i dotični subjekti dozvoljavaju te pri tome razgovaraju s ljudima koji žive uz te vode, pripravljajući specijalitete i istražujući autohtone znamenitosti dotičnih lokacija.

Prikazom ovog dokumentarnog filma Lipik će dobiti interesantnu promociju, napose što će ovaj film biti u konkurenciji za odabir dokumentarnih filmova na poznatom hrvatskom filmskom festivalu u Motovunu.

Specijaliteti Udruge hrvatsko-njemačkog prijateljstva