LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
BICIKLIJADA PAKRAC LIPIK PAKRAC 2020.

U godini korone na biciklijadi 84 sudionika

12.07.2020. 19:26 | 1860 pregleda | Lifestyle

Ovaj vikend, radi nepovoljne epidemiološke situacije otkazana je ili odgođena većina sportskih manifestacija no biciklijada je ipak održana s vrlo dobrim odazivom biciklista rekreativaca svih uzrasta.

Piše:
Tomislav Ević

Biciklijada je kao i dosadašnjih godina organizirana pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Turističkih zajednica Pakraca i Lipika te uz suradnju Policijske postaje Pakrac čiji su djelatnici besplatno registrirali bicikle onim sudionicima ovogodišnje Biciklijade koji su to željeli.

Ruta biciklijade bila je ista kao i prošle godine, okupljanje i polazak s parkirališta pakračke tržnice kroz ulicu Andrije Hebranga i Hrvatske Policije iz Domovinskog rata preko bolničke prema poljskom putu uz nasip rijeke Pakre prema Lipiku.

U Lipiku se s nasipa izašlo na pontonski most kod Mažuranićeve ulice, te preko Baranjske i Udinske kroz Park do ulaza u Bazene Lipik. Nakon kratkog odmora Biciklijada se uz pridružene bicikliste iz Lipika uputila prema jezeru Raminac gdje su se nakon zajedničke fotografije svih sudionika uputili prema Klisi i cilju na Matkovcu kod jezera Pakurnovac.

Nakon dolaska svih 84 biciklista uslijedilo je izvlačenje tombola te glavne nagrade/bona od 1000 kuna u trgovini Bicikli Tessari koju je ove godine osvojio Tomislav Žgela. Nagrađeni su i najstariji i najmlađi sudionici biciklijade; ove godine je kao i prošle najstariji bio Zlatko Bahnik (25.7.1952.) a najmlađi su bili Karlo Ljevar (14.2.2017) i Vita Terranova (15.1.2018).

 

FOTOGALERIJA: BICIKLIJADA PAKRAC LIPIK PAKRAC  12. srpnja 2020.