delfin3
delfin3
Medianno
Primarijus Oto Kraml

Priznanje za najbolju fotografiju u stručnom glasilu Hrvatske liječničke komore

21.04.2020. 12:52 | 987 pregleda | Lifestyle

U stručno-društvenom glasilu Hrvatske liječničke komore „Liječničke novine“, koje izlaze jednom mjesečno u tiskanom obliku, a dostupne su i u elektroničkom obliku, postoji natječaj za najbolju fotografiju po zadanoj temi. U posljednjem broju, fotografija poznatog lipičkog liječnika, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, ali i slikara, prim. dr. Ota Kramla je proglašena najboljom za mjesec ožujak u temi „strah“.

Piše:
Matija Kulhavi

Premda je u mirovini, primarijus Kraml itekako je aktivan, napose na području umjetnosti. Dugi niz godina se bavi slikarstvom, a najbrojnija djela su mu akvareli. Međutim, kako nam je i sam priznao, u posljednje se vrijeme više bavi fotografijom. Tako je u veljači, prilikom jedne šetnje Lipikom, uočio smrznute lokve vode i to je rezultiralo apstraktnom fotografijom koja je proglašena najboljom u ovom stručnom mjesečniku Hrvatske liječničke komore koji izlazi u nakladi od 19.000 primjeraka.

Prim. Kraml nije jedini pasionirani fotograf amater. Među našim sugrađanima ih je mnogo pa tako koristimo ovu priliku da podsjetimo na natječaj „Volim svoju županiju“, koji je pokrenula Hrvatska zajednica županija s namjerom da ljubitelje fotografije potakne da kroz objektive svojih fotoaparata ili mobitela zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive. To mogu biti ljudi, životinje, znamenitosti ili pak skriveni detalje pojedinih županija u kombinaciji s prirodnim ljepotama te kulturnom i prirodnom baštinom.

S obzirom na preporučenu izolaciju zbog, još uvijek, aktualne borbe protiv koronavirusa, Hrvatska zajednica županija poziva sve amaterske i profesionalne ljubitelje fotografije da se pridržavaju propisanih mjera te umjesto izlaska van, pregledaju postojeće  fotogalerije i do 15. svibnja prijave najbolje fotografije na internetskoj adresi https://www.volimzup.hr/ kako bi u ovo teško vrijeme Internet preplavili lijepim fotografijama naših županija.

Svaki autor može poslati najviše tri fotografije, a osigurane su nagrade za najbolje u dvije kategorije - prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije Volim svoju županiju. Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju sudionici koji su u prethodnim natječajima „Volim svoju županiju“ u razdoblju od 2016. do 2019. godine osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto u kategorijama fotografija s najviše lajkova i dijeljenja.