LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 2019.

Svečanim programom otvoren Božićni park - lipička božićna bajka

14.12.2019. 22:49 | 1610 pregleda | Lifestyle

Paljenjem gotovo pola milijuna lampica koje su osvijetlile stoljetni lipički perivoj te vrlo atraktivnim programom, 14. prosinca je svečano otvoren Božićni park, svojevrsna lipička božićna bajka koja će u sklopu manifestacije Mirisi Božića u Lipiku potrajati sve do 8. siječnja sljedeće godine.

Piše:
Matija Kulhavi

To da je Lipik i ovaj put pripremio svojim građanima nešto pomalo drugačije moglo se vidjeti i prilikom samog otvorenja kad je Ivana Pleše, voditejica Turističke agencije LIRA brojnim posjetiteljima koji su došli kako bi prisustvovali paljenju lampica priopćila da će se božićne lampice uključivati kroz tri dijela na različitim lokacijama uz zabavni program.

Tako je na samom otvaranju upriličen ples četiri godišnja u izvedbi KUD-a "Lipik" uz pjesmu "Bring me to life", zatim su nastupile lipičke mažoretkinje, a nakon toga su se fijakerom, kojeg su vukli lipicanci, dovezli kostimirani grof i grofica Janković. Okupljenima se obratio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana pozdravivši sve koji su došli te ih je pri tome pozvao da prisustvuju svim događanjima koji će se u Lipiku odvijati tijekom manifestacije "Mirisi Božića", nakon čega je uz odbrojavanje publike upaljen prvi dio božićnih lampica, odnosno prostor oko paviljona "Izvor".

Ubrzo je uslijedilo paljenje drugog dijela božićnih lampica, na prostoru oko vodoskoka, Kursalona, Wandelbahna i Fenster aleje, a posjetitelji su iz Aleje kestena uživali u nastupu KK Diamant uz pjesmu "Carol of the bells".

Treći dio parka na kojem su se palile lampice prostor je koji se nalazi podno Jelkinog brijega, a zaključen je izvedbom Gradskog pjevačkog zbora Lipik koji je otpjevao božićnu jesmu "Veselje ti najvješćujem" te nastupom lipičkih mažoretkinja uz pjesmu "They don´t care about us".

Posjetite jedinstveni Božićni park s 400.000 lampica! Uživajte u vožnji vlakićem te kočijom s lipicancima. Brojna zabavna događanja samo su dio božićne euforije. Treba li vam bolji poziv od ovoga da dođete u Lipik i pogledate što vas sve očekuje?

FOTOGALERIJA