LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2

Belgijanka na rehabilitaciji u Toplicama Lipik

10.11.2019. 10:28 | 1263 pregleda | Lifestyle

Sredinom proteklog mjeseca u Toplicama Lipik na dvotjednoj rehabilitaciji je boravila jedna nesvakidašnja pacijentica. Zašto nesvakidašnja? - Pa upravo zato što je stigla iz glavnog belgijskog grada, Bruxellesa, središta Europske unije.

Piše:
Matija Kulhavi

Riječ je o gospođi Arrielle Hautain, koja je za Lipik pak čula od svoje prijateljice Jasne Malez, inače Lipičanke koja već dugi niz godina živi u Belgiji. Naime gospođa Hautain je na skijanju ozlijedila rame, a s obzirom na to da je od svoje prijateljice Jasne puno puta čula lijepe priče o Lipiku, odlučila je da je ovo prava prilika kako bi posjetila naš grad, a ujedno i iskoristila mogućnost rehabilitacije u Toplicama Lipik.

Gospođa Arielle izuzetno je zadovoljna uslugama koje pruža lipička Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, a ubrzo nakon početka same rehabilitacije ozlijeđenog ramena već je osjetila znatno poboljšanje. Tako se, nedugo nakon dolaska u Lipik, mogla posvetiti jednoj od svojih ljubavi, a to je jogging. Ovaj put ne obični jogging, nego jogging lipičkim perivojem tijekom kojeg je upoznala i prirodne ljepote Lipika kao lječilišnog i turističkog mjesta. "Lipik je prekrasan maleni grad u kojem žive isto tako prijazni ljudi, a okružen je izvanrednim prirodnim ljepotama.", govori nam naša sugovornica koja je prilikom boravka u našem kraju obišla i planinarski dom na Omanovcu i, kao i svi oni koji se ondje zateknu, ostala oduševljena fantastičnim pogledom koji se odande pruža. Nije mimoišla posjetiti ni lipičku ergelu te uvidjeti, kako nam sama govori, ljepotu, gracioznost te dugogodišnju tradiciju uzgoja lipicanske pasmine na ovim prostorima.

Nažalost, obilazeći naš kraj, vidjela je i niz spomenika žrtvama Domovinskog rata, poput onog koji se nalazi na mjestu zloglasnog logora Bučje. Sve je fotografirala, a prijateljima namjerava pričati o strahotama koje su se ovdje događale.

Inače, gospođa Arielle, osim jogginga, rekreativno se bavi i biciklizmom, a zanimljivo je istaknuti da je ona po zanimanju privatni pilot. Prošle je godine sa svojom obitelji boravila na Jadranu, a ovo joj je prvi put da se upoznala s kontinentalnim dijelom Hrvatske.

Oduševljena, ljudima, rehabilitacijom u Toplicama te prirodnim ljepotama, sljedeće godine namjerava u Lipik doći s obitelji.