LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
BOGATSTVO TRADICIJE I OBIČAJA

Sudjelujte na Slavonskom kolinju i Čvarkijadi u Dobrovcu

21.10.2019. 21:37 | 1465 pregleda | Lifestyle

Rastu li Vam zazubice na spomen tradicionalne slavonske kuhinje?! - Ako je tako 26. listopada obavezno dođite u Dobrovac u kojem Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO organizira Slavonsko kolinje!

Doživite Slavoniju na tanjuru uz domaće kobasice, krvavice, čvarke i druge domaće delicije. Pokažite i vlastito umijeće te se prijavite na Čvarkijadu - natjecanje u pečenju čvaraka!

Piše:
Matija Kulhavi

Broj članova u ekipi je neograničen, kotizacija za sudjelovanje je 100 kuna po ekipi, a organizator će sudionicima osigurati stol, drva za vatru i desetak kilograma slanine koja će biti podijeljena razmjerno broju sudionika.

Samo tradicionalno kolinje započinje oko 9:30 i trajat će cijeli dan, a zanimljivo je da će posjetitelji moći kupiti domaće i svježe meso i mesne proizvode. Tako će se čvarci, koje tog dana ispeče organizator, prodavati po cijeni od 30 kn/litra, kilogram mljevenog mesa će prodavati po 30 kuna, par kobasica po 15, a par krvavica po 10 kuna. Također, u prodaji će biti i domaća svinjska mast i to po cijeni od 10 kuna po staklenki.

Uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, cijeli dan će za dobru atmosferu biti zadužen tamburaški sastav „Gelipteri“.

DOBROVAC VAS ČEKA!