LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MULTIKULTURALNI CENTAR LIPIK

Otvorena izložba slika „Mirisi moga djetinjstva“

26.09.2019. 20:33 | 1374 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik, a u reprezentativnom prostoru Multikulturalnog centra, tog lipičkog hrama kulture, u četvrtak, 26. rujna u 19 sati otvorena je izložba slika „Mirisi moga djetinjstva“ čije su autorice Štefica Oljača i Valentina Opić.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku prisutne je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lipik Jasna Molnar Kukić istaknuvši zadovoljstvo time što je ovo po prvi put da ove dvije autorice, Štefica Oljača i Valentina Opić, izlažu u Lipiku svoje radove.

Obje umjetnice članice su Društva likovnih autora Novske – DLAN, stoga je dopredsjednik Udruge Žan Žafran ukratko predstavio autorice postavljenih slika te naglasio značajnost ove izložbe.

Štefica Oljača slikarstvom se počela baviti 1999. godine i radila je tehnikom akrilika i tempera, dok sada u njezinim djelima prevladava ulje na platnu, lesonitu i kartonu. Često slika po sjećanju iz djetinjstva i mladosti, a u stvaralaštvu joj dominiraju pejzaži iz Novske i s područja Jadrana.

Valentina Opić ravnateljica je Pučkog otvorenog učilišta Novska i predsjednica Društva likovnih autora Novske – DLAN, a slikanjem se počela baviti prije tri godine. Tematika njezinih slika je raznovrsna, od mrtve prirode do pejzaža i aktova u tehnikama ulje i akrilik.

Izložbu je otvorio negdašnji lipički gradonačelnik, a danas županijski vijećnik Antun Haramija, dok su svojim glazbenim nastupom događaj uveličali Staša Kukić na flauti i Leon Kaurin na harmonici – Duo KuKa.

 

FOTOGALERIJA