LIPIK test
LIPIK test
Bazeni Lipik
OVE SUBOTE U LIPIKU

Bogat program povodom Dana Grada Lipika - FIŠIJADA 2019.

24.09.2019. 11:25 | 1962 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Turističke zajednice grada Lipika i Grada Lipika u lipičkom perivoju podno Jelkinog brijega ove će se subote, 28. rujna održati 14. FIŠIJADA!!!

Piše:
Matija Kulhavi

Više od 60 natjecatelja koji su na ovom tradicionalnom događaju sudjelovali prošle, 2018. godine, samo potvrđuje kvalitetu ovog događanja, a ove godine, kako doznajemo od organizatora, odabirom žirija ljestvica je podignuta na još veću razinu.

Događanje počinje od 14 sati prvom pjesmom benda koji će posjetitelje i sudionike Fišijade zabavljati cijeli dan. Od 15 sati počinje kuhanje najboljeg fiša u Lipiku, koji će morati biti gotov do 16 sati kako bi se uzorak predao žiriju.

U 15:30 sati je hvatanje ribe u mutnom, a u 16 sati je podjela 150 litara gradskog fiša.

Na ovogodišnjoj 14. Fišijadi očekujemo jednako jaku konkurenciju kao i prethodnih godina. U rujnu sam bio na Državnom natjecanju u kuhanju fiša u Belom Manastiru, da vidim kako se organizira Fišijada u Baranji, a susreo sam se i s direktorom TZ Baranje. Lipik je imao svog predstavnika, pobjednika prošle Fišijade, kao jedinog iz Požeško - slavonske županije. Naš prošlogodišnji pobjednik se plasirao kao peti u državi i već je to samo po sebi veliki uspjeh. No dolazak u Lipik je najavio je i osvajač trećeg mjesta državnog natjecanja stoga poručujemo svim ostalima da naprave dobre pripreme prije natjecanja. Ove godine ponovo će biti kuhanje velika dva gradska fiša za građane, a bit će i ugostiteljska ponuda pečenih šarana na rašljama te frigane papaline. Glazbeni program grupe "Tajna " će biti cijeli dan te pozivamo sve čitatelje da posjete našu Fišijadu i probaju najbolji slavonski fiš.“ rekao je voditelj Turističke zajednice Grada Lipik Hrvoje Kovačić.

Koncert Ivane Kovač

Proglašenje pobjednika FIŠIJADE u Lipiku je u 18:30 sati, a večernji koncert pjevačice Ivane Kovač održat će se u 21 sat!

 

 

Svi su pozvani na posljednji ovomjesečni gastro vikend u Lipiku koji se održava povodom obilježavanja Dana grada, a koji u pravilu po posjećenosti bude i najbrojniji.

Sudjelujte u kuhanju fiša te potražite i pokoji savjet od člana žirija - chefa Branka Žufike, člana Hrvatske kulinarske akademije i nekadašnjeg šefa kuhinje hotela "Esplanade".

Pojačana gastro ponuda

Ove godine je pojačana i gastro ponuda tako da će se moći i kupiti pečeni šarani i ostali riblji specijaliteti. Cijeli dan će voziti turistički vlakić, moći ćete jahati konje, provozati se kočijom te prošetati parkom i pogledati povijesne znamenitosti Lipika.

Dođite u Lipik na Fišijadu !!!

Sve detaljne informacije pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Lipika http://bit.ly/fisijada