Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
LIPOVLJANSKI SUSRETI 2019.

Ukrajinci, Talijani, Mađari i Česi sudjelovali na najvećoj manifestaciji nacionalnih manjina

25.08.2019. 11:18 | 1301 pregleda | Lifestyle

Na "Lipovljanskim susretima", centralnoj, a ujedno i najvećoj manifestaciji nacionalnih manjina Republike Hrvatske i ove su godine sudjelovali pripadnici domaćih manjinskih udruga - članovi Zajednice Talijana Lipik, Udruge Ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva Lipik, Društva Mađara Pakrac i Zajednice Mađara Daruvar te Češke Besede Prekopakra.

Piše:
Compas

Tradicionalna manifestacija "Lipovljanski susreti" glasi kao najveća manifestacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, a ove se godine održava od 23. do 25. kolovoza.

Drugog dana ove manifestacije posjetitelji su imali mogućnost degustacije brojnih manjinskih gastro delicija, ali i uvida u običaje i kulturu nacionalnih manjina koje na ovim prostorima obitavaju.

Tako su svoju tradicijsku kulturu, većinom gastronomsku i folklornu, predstavili i pripadnici manjinskih udruga s područja Lipika, Pakraca i šire okolice - vrijedni članovi Zajednice Talijana Lipika, Ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva Lipik, Društva Mađara Pakrac i Zajednice Mađara Daruvar te Češke Besede Prekopakra.

Osim prezentacije tradicijske kulture pripadnika svih nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj, Lipovljani su jučer bili i središte hrvatskog šumarstva. Naime održano je državno natjecanje šumskih radnika sjekača na kojem su nastupile ekipe iz svih 17 uprava Hrvatskim šuma, a među njima su bili i predstavnici lipičke i pakračke šumarije.

FOTOGALERIJA