Delfin
Delfin
Medianno
„S BLAŠKOM BICIKLOM OD VUKOVARA DO DUBROVNIKA“

Ovo druženje i prijateljstvo vrijede svakog kilometra

06.08.2019. 17:58 | 948 pregleda | Lifestyle

Lipičanin Blaško Skender (52) jedan je od 25 sudionika ultramaratona koji je 3. kolovoza krenuo iz Vukovara, a 9. bi trebao završiti u Dubrovniku.

Tom prigodom započeli smo naš putopis „S Blaškom biciklom od Vukovara do Dubrovnika“ koji svakodnevno možete pratiti na našoj Facebook stranici.

Piše:
Sezame.pr

Danas 6. kolovoza ultramaratonci su odradili 4. etapu dugu 103 kilometra od Slunja do Svetog Roka s visinskom razlikom od 1.124 metra. Blaško nam se javio oko 16 sati, nakon dolaska na cilj.

- Ovo je prelijepo iskustvo i nova prijateljstva i poznanstva koja sam stekao kao i druženje s ovim prekrasnim ljudima vrijede svakog kilometra ovog ultramaratona. Iz Vukovara nas je prvog dana ispratila kiša, a onda smo drugu etapu do Petrinje i treću do Slunja imali lijepo vrijeme, ali dosta veliku gužvu na cesti. Ljudi nas lijepo primaju i dočekuju, mnogi nam mašu i pozdravljaju nas, žele se fotografirati...

I danas od Slunja do Svetog Roka je bilo sadržajno, etapa puna lijepih događanja i anegdota tako da skoro nisam ni osjetio kako je prošla. Danas je etapa ipak trajala malo duže jer smo vozili po velikoj vrućini (34 stupnja Celzijusa), a dodatno nas je usporavao i vjetar koji je jako puhao u prsa. Kao i tijekom cijelog ovog ultramaratona, i danas smo stajali na spomen obilježjima i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, a to smo učinili na Plitvicama i Korenici. 

Općenito, fizički se osjećam odlično i današnja etapa, iako dosta brdovita, nije me previše umorila. Rekao bih da odrađujem s pola snage i spreman sam za nove izazove na putu prema Dubrovniku, rekao je Blaško koji nam se javio iz hostela u Svetom Roku gdje će prenoćiti. 

Iza ultramaratonaca je 480 kilometara, a pred njima su završna tri dana i ukupno 377 kilometara. 

Sutra ujutro slijedi etapa s najvećom visinskom razlikom (1.298 metara) od Svetog Roka do Sinja koja je duga 140 kilometara, a u četvrtak podjednako duga (145 km) i zahtjevna (1.261 m visinske razlike) etapa od Sinja do Opuzena. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, ultramaratonci bi u petak 9. kolovoza trebali odraditi posljednju 91 kilometar dugu dionicu do Dubrovnika gdje je i cilj ovogodišnjeg jubilarnog 10. izdanja ultramaratona kojeg organiziraju članovi Udruge Slavonsko Brodski biciklisti.

 

PODRŽITE BLAŠKA

Pozivamo vas ovim putem da svakog dana putem našeg Facebook profila pratite ovaj putopis i da svojim komentarima i porukama bodrite našeg Blaška na putu do Dubrovnika.