Delfin
LIPIK test
Medianno
PUTOPIS „S BLAŠKOM BICIKLOM OD VUKOVARA DO DUBROVNIKA“

1. etapa: Vukovar – Slavonski Brod (105 km)

03.08.2019. 18:22 | 1067 pregleda | Lifestyle

Piše:
Sezame.pr

Kiša, žestok pljusak i vrlo jak vjetar dočekali su jutros nas 30-ak sudionika ultramaratona od Vukovara do Dubrovnika na startu s Memorijalnog groblja Ovčare. Krenuli smo oko 7:30 sati i obišli nekoliko spomen obilježja na kojima smo zapalili svijeće i odali pošast poginulim braniteljima.

Jutros je bilo vrlo emotivno, stegnulo mi se u grlu nekoliko puta i ova etapa, iako je zbog 105 kilometara najkraća i na neki način najlakša, u isto vrijeme je i najteža. Najteža emotivno jer je na spomen obilježjima bilo teško ponovno proživjeti prisjećanje na te tragične dane i događaje. Najteže je bilo kod jedne masovne grobnice gdje nam je vodiče rekao kako je u njoj sahranjeno oko 900 ljudi! Skoro 30 godina kasnije čovjek se opet zapita kakvi su to bili neljudi i monstrumi i to je i danas teško shvatljivo.

Na samom startu bilo je malo prigovora i žalbi na uvjete, na pljusak i jak vjetar, ali sam im rekao da si pokušamo predočiti čemu su naši suborci bili izloženi, kako su mučeni i masakrirani i da je ovo ružno vrijeme koje trebamo istrpjeti minimalan doprinos odavanju počasti za tu žrtvu. Sretan sam što su poslije toga svi sudionici odvezli cijelu etapu i baš nitko se nije odlučio skloniti u kombi na taj način si olakšati stvarno teške vremenske uvjete.

Uz kišu, dodatni problem je bio i dosta gust promet pa je etapa trajala nešto duže od očekivanog, ali smo oko 13:30 svi skupa sretno stigli u Slavonski Brod.

Fizički gledano ova etapa nije bila naporna i mogu reći da je ovo za mene bio jedan umjereni trening tako da se osjećam odlično uoči sutrašnje znatno duže 2. etape duge 189 kilometara od Slavonskog Broda do Petrinje.

PODRŽITE BLAŠKA
Pozivamo vas ovim putem da se preko našeg Facebook profila aktivno uključite u ovaj putopis i da svojim komentarima i porukama bodrite našeg sugrađanina na putu do Dubrovnika.