Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
MULTIKULTURALNI CENTAR LIPIK

U Lipiku svečano otvorena izložba Siniše Njegovana Stareka: „Odrazi“

07.06.2019. 09:43 | 2399 pregleda | Lifestyle

U prostoru lipičkog Multikulturalnog centra u četvrtak, 6. lipnja, svečano je otvorena izložbe slika Siniše Njegovana Stareka pod nazivom „Odrazi“, a osim domaće publike iz Lipika i Pakraca prisutni su bili i brojni posjetitelji iz Daruvara i okolice.

Piše:
Matija Kulhavi

Izložba je započela uvodnim govorom ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Lipik Jasne Molnar Kukić, koja je i zaslužna za organizaciju ove, petnaeste po redu, izložbe našeg umjetnika Siniše Njegovana Stareka.

Pozdravivši okupljene, Sinišu Njegovana Stareka publici je predstavila ravnateljica Muzeja Grada Pakraca Jelena Hihlik, naglasivši kako se radi o svestranoj umjetničkoj osobnosti, o čovjeku koji se ne bavi samo slikarstvom, nego i pisanjem, pjesništvom, književnošću, ilustracijama i karikaturom.

Na Starekovim izložbama može se primijetiti raznolikost jednog čovjeka koji se zaista na svestran način izražava s različitim tehnikama i različitim načinima. Prošle godine na izložbi u Muzeju Grada Pakraca gledali smo nekakve sasvim druge slike, uglavnom apstraktne, a ove godine su one nešto prozračnije, senzibilnije. Radi se o akvarelima i puno manjim formatima s dosta figurativnih motiva. Ono što vam prvo na prvi pogled upada u oči kad gledate ove slike jest to da umjetnik suvereno vlada tehnikom, jer ovdje izloženi akvareli jesu jedna od najtežih slikarskih tehnika.“, rekla je Jelena Hihlik.

Zahvalivši se ravnateljicama lipičke knjižnice i čitaonice te pakračkog muzeja, Siniša Njegovan Starek je istaknuo kako je u prostoru Multikulturalnog centra izloženo 45 njegovih akvarela. „Već je rečeno da su akvareli jedna od najtežih tehnika, ali to je i najstarija slikarska tehnika.“, napomenuo je umjetnik, govoreći prisutnima i o metodama nastajanja umjetničkih slika.

Izložbu je svečano otvorio županijski vijećnik i negdašnji lipički gradonačelnik Antun Haramija, kazavši da mu je posebno zadovoljstvo otvoriti ovu izložbu kojom je na još jedan način obogaćen kulturni život Lipika.

Tijekom svečanog otvorenja za glazbeni intermezzo pobrinuli su se Ivana Parag i Josip Knežević Nesho s izvedbom pjesme „Odlazak“, autora Arsena Dedića, a na kraju s izvedbom poznate pjesme Dubrovačkih trubadura – „La musica di notte“ koju su emotivno otpjevali zajedno s prisutnom publikom.

Izložbu možete pogledati do 1. srpnja.

FOTOGALERIJA