Delfin
Delfin
Medianno
OGŠ PAKRAC

„Koncertom u mraku“ proslavljen rođendan učenika Lovre Kozića

30.04.2019. 00:03 | 1083 pregleda | Lifestyle

Posjetitelji Osnovne glazbene škole u Pakracu jučer su navečer imali priliku doživjeti osjećaj potpunog uranjanja u glazbu.

Piše:
Tomislav Ević

Radilo se naime o „Koncertu u mraku“ za vrijeme kojega je preko 60 slušatelja u potpuno zamračenom ambijentu bilo lišeno osjetila vida i u potpunosti izloženo glazbi. Koncert je bio organiziran u čast Lovre Kozića, jedinog slijepog polaznika glazbene škole, a ujedno je bio i rođendanski jer je na isti dan Lovro napunio 12 godina.

Program se sastojao od 11 točaka u kojima su uz Lovru nastupali učenici Šimun Delišimunović, Josip Vondra, Tea Adžijević, Sven Andričić, Antun Horvat, Diana Mirt, Staša Kukić, Mihailo Pantelić, Alexander Gustovarac i Leon Kaurin uz klavirsku pratnju profesora Tee Silađi i Kristine Kačarovski, a na kraju koncerta uz pomoć publike svi zajedno su pjesmom poželjeli Lovri sretan rođendan.


Ovom prilikom auditoriju se obratila Alfreda Petani-Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekavši da joj je posebno zadovoljstvo ugostiti i pozdraviti veliki broj večeras okupljenih ljubitelja glazbe i jednog posebnog učenika radi kojega je i organiziran večerašnji događaj Lovru Kozića. Iako slijep obogatio je život glazbene škole jer uz njega uče i trude se savladati Braille-ovo pismo, a i prilagodili su natpise na ulazima u sve školske prostorije kako bi se Lovro mogao samostalno orijentirati i kretati po školi. Posebno se zahvalila njegovim roditeljima i sestri na posvećenosti Lovrinom glazbenom obrazovanju jer sudjeluju na nastavi solfeggia i harmonike koje vode profesori Tea Silađi i Ivan Golub, a istaknula je da glazbena škola pruža priliku svoj djeci, pa i djeci s ovakvim hendikepom, kojima bi glazba i bavljenje glazbom moglo pružiti puno zadovoljstva, a i moglo postati životnim odabirom i karijerom. Također je uputila zahvale pakračkoj Udruzi slijepih Pakrac-Lipik što im je posudila aparat za Braille-ovo pismo koji im je neophodan za Lovrinu glazbenu edukaciju.

Druženje je u neformalnom tonu nastavljeno poslije koncerta, a slavljenik je uz obitelj i profesore ugasio svijeće na rođendanskoj torti...