LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
GODIŠNJA SKUPŠTINA PD PSUNJ

Volonterski rad i 90 godina planinarstva obilježili 2018.

15.04.2019. 14:58 | 797 pregleda | Lifestyle

Ljubav prema prirodi i želja da joj se ono dobro što nam daje dobrim i vrati volonterskim radom u društvu istomišljenika, okupilo je 60-ak članova PD Psunj od njih ukupno 103 na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj u subotu poslijepodne 13. travnja u planinarskom domu Omanovac.

Piše:
Tomislav Ević

Stotine radnih volonterskih sati članovi ovog društva uložili su u tijekom protekle godine u mnoge akcije od kojih su među najistaknutijim obnova oštećenog krovišta nadstrešnice pokraj planinarskog doma na Omanovcu i saletla Petrakov kutak, sažetak je izvješća o radu u protekloj godini koje je okupljenima iznio predsjednik društva Zoran Milaković, a uz navedene radove na obnovi prošle godine proslavljeno je i 90 godina planinarstva u Pakracu svečanom skupštinom održanom u siječnju. Društvo je uz organiziranje izleta, održavanje staza i mnoge radne akcije, prošle godine sudjelovalo i na sajmu Slavonski banovac.

Detaljnija izvješća po sekcijama iznosili su njihovi voditelji, a prvo izvješće iznio je Krešimir Čehulić, voditelj gospodarske sekcije društva, istaknuvši da su u 27 radnih akcija provedenih u 2018. godini članovi društva uložili skoro 900 radnih sati. Borislav Černi, voditelj sekcije za izlete i propagandu, pripremio je prezentaciju u kojoj je obuhvatio 17 prošlogodišnjih izleta u kojoj je sudjelovalo preko 200 planinara, a brojne fotografije članovima je prezentirao putem projektora. Željko Milaković iznio je izvješće sekcije za markaciju pri čemu su članovi sekcije za obnovu starih markacija i postavljanje novih uložili preko 500 radnih sati,a izvješće o aktivnostima i postignućima visokogorske sekcije društva iznijela je Manuela Lipušić.
O financijskom aspektu poslovanja društva članstvo je izvijestila Dragica Širac, navodeći da su ukupni prošlogodišnji prihodi iznosili 81.505 kuna od čega je Grad Pakrac sudjelovao s 28.000 (što direktno što kroz Sportsku zajednicu) dok su rashodi iznosili 50.429 kuna čime se dolazi do cca 31.000 kuna viška ostvarenog prihoda.

Na ovoj skupštini također je došlo i do promjene u strukturi nadzornog odbora i suda časti, jer su radi nemogućnosti obavljanja svojih dužnosti na vlastiti zahtjev dužnosti razriješeni Eva i Željko Feldvebl, koje će zamijeniti Snježana Ružička i Damir Lalić. Predsjednik društva iznio je i plan rada za 2020. godinu koji obuhvaća sve dosad prakticirane radne i izletničke aktivnosti za što je predviđen proračun u iznosu 60.100 kuna. Sva izvješća, izbori i planovi usvojeni su jednoglasno.

Rad pakračkog planinarskog društva svojom prisutnošću na skupštini poduprli su i mnogi njegovi prijatelji iz Društava iz Lipika, Daruvara, Novske i Požege, a potporu u ime grada pružio je dogradonačelnik Marijan Širac pohvalivši nesebičan volonterski rad članova društva i obećao nastavak financijske potpore Grada Pakraca planinarima kao što je činio i dosadašnjih godina.