Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
PLESNI KLUB DOLCE PAKRAC LIPIK

Uspješno održana Hip Hop radionica

15.04.2019. 09:55 | 1141 pregleda | Lifestyle

U prostoru Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu u subotu, 13. travnja uspješno je održana Hip Hop radionica koju je vodio Josip Bišćan, mladi i perspektivni plesača iz Požege.

Piše:
Matija Kulhavi

Pod budnim okom trenerice Marijane Verčej, radionica na kojoj je sudjelovalo dvadeset i petero djece, inače članova Plesnog kluba Dolce Pakrac - Lipik, bila je fizički zahtjevnija pa su se plesači, tijekom dva sata, koliko je hip hop radionica trajala, dobro umorili. Pri tome su naučili osnovne pokrete ove plesne discipline te su na samom kraju bili oduševljeni onime što su naučili.

Radionicu je vodio mladi plesač Josip Bišćan, iz Požege. On pleše već osam godina, a najdraži stil mu je upravo hip hop. Sa samo 16 godina je u suradnji s trenericom Natašom Ledić osnovao plesnu skupinu mladih urbanih plesača (MINOA) i time podigao cijelu urbanu scenu Požege. Nažalost, zbog obaveza oko mature i daljnjeg obrazovanja, trenutno nije u mogućnosti toliko se posvetiti plesnim treninzima pa sada vodi samo plesni klub BOA – amatersku skupinu urbanih plesača koju trenutno čine tri člana. Trening vodi u vlastitom malom prostoru i sam miksa glazbu te slaže koreografije. Uz njega plešu i prijatelji Filip i Mile. Nastavak obrazovanja planira u Zagrebu, gdje će njegovati svoj korak u profesionalnijem okružju. Želja mu je plesati uz nekog velikog umjetnika i voditi velike masterclassove diljem svijeta, doznali smo od Vedrane Fiala iz Plesnog kluba Dolce, koja je ovom prilikom dodala kako se Klub zahvaljuje Josipu na vremenu i trudu koji je posvetio održavanju ove radionice. Također je istaknuto da će se od sljedeće plesne sezone (rujan 2019.) održavati nove radionice.