Lipik banner
Lipik banner
Radio Daruvar
DAN OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE PAKRAC

Županijska smotra zborova povodom Dana škole

03.04.2019. 12:48 | 889 pregleda | Lifestyle

Osnovna glazbena škola Pakrac nastavlja s aktivnostima vezanim za proslavu svog dana. Nakon što su u ponedjeljak 1. travnja tim povodom u večernjim satima koncert održali učenici škole, danas je škola poprište održavanja Županijske smotre zborova koji će nastupati u velikoj vijećnici kompleksa Janković.

Piše:
Tomislav Ević

„Na današnjoj Županijskoj smotri zborova učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije imamo deset zborova iz sedam škola od kojih je jedna srednja i jedna glazbena, naša pakračka. Današnja smotra nije natjecateljskog karaktera, uz iznimku jednog zbora koji je prijavljen za Državno natjecanje hrvatske glazbene mladeži koje će se održati u Varaždinu radi čega je danas u Pakrac došla članica državnog povjerenstva iz Osijeka kako bi ih poslušala i procijenila da li je zbor za takvo natjecanje. Na tom natjecanju ne mogu konkurirati glazbene škole, već je ono koncipirano samo za opće obrazovne. Nakon smotre u glazbenoj školi bit će održano stručno vijeće učenika glazbene kulture i druženje svih sudionika kojih je preko tri stotine“ izjavila je ravnateljica pakračke glazbene škole Alfreda Petani Grafina.

Današnja smotra odvija se i pod pokroviteljstvom županije u svojstvu predstavnika koje je smotru pohodio Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije te poželio svim sudionicima puno sreće i dobre zabave, dok je ispred grada Pakraca okupljene pozdravio Tomislav Petrač, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Pakrac.