Delfin
LIPIK test
Medianno
LD SLAVUJ GAJ

Društvo proslavilo 90. godina postojanja

19.03.2019. 14:08 | 1245 pregleda | Lifestyle

Lovačko društvo Slavuj iz Gaja obavijestilo je svoje članstvo i javnost o rezultatima svog rada i aktivnosti u protekloj godini na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj u nedjelju 17. ožujka u lovačkoj kući u Marinom Selu.

Piše:
Tomislav Ević

Skupštinu kojoj je nazočilo dvije trećine od ukupno 64 člana koliko broji ovo Društvo predvodio je njegov predsjednik Damir Grujić. Skupština je bila više formalnog karaktera, a opsežnija rasprava je izostala jer je godina iza njih protekla bez nekih velikih iznenađenja i teškoća tako da su sva iznesena izvješća ( izvješća predsjednika, tajnika, lovnika, blagajnika, sprovoditelja LGO, lovočuvara, nadzornog odbora i stegovne komisije) jednoglasno usvojena. Lovačko društvo na ovoj je skupštini u svoje redove primilo četiri nova člana.

U izvješću o radu u protekloj godini istaknuto je da su uredno odrađene sve preuzete obaveze među kojima su bile sadnja remize za divljač i odazivanje na društvena događanja u Lipiku i Pakracu, a održana je i 90. obljetnica osnutka Društva te uređenje lovačke kuće u Gaju.

Plan rada u budućoj lovnoj sezoni uključuje osiguranje financijskih sredstava za normalno funkcioniranje Društva , unos fazanske divljači u lovište, završetak radova započetih na lovačkim kućama u Brekinskoj i Poljani te poboljšanje kvalitete lovno tehničkih objekata dok će se povećana pozornost posvetiti preventivnim mjerama za sprječavanje pojave afričke svinjske kuge.