Upit2
banner sezame okoliš
Upit1
Hrvatski dom "DR. FRANJO TUĐMAN"

Šesnaestak polaznika generacije 54+ snima igrane i dokumentarne filmove!

08.03.2019. 07:08 | 554 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

U Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u Pakracu u tijeku je napredna filmska radionica, ponovno u režiji Bacača Sjenki i KPD „Sloga“, koja se provodi u okviru ESF projekta „Samo nebo nam je granica“.

Šesnaestak polaznika iz Pakraca, Lipika i Daruvara okupili su se kako bi nastavili kroz zabavu učiti i promišljati o filmu. Radionice su započele u ponedjeljak, 4. ožujka te traju do petka 8. ožujka 2019.

Polaznici će do kraja radionice snimiti jedan igrani i jedan dokumentarni film. Naime, cijela radionica zamišljena je kao pravi filmski set. Polaznici preuzimaju sve potrebne uloge i tako igrajući se postaju filmska ekipa koja zajednički promišlja i dogovara sve potrebno oko scenarija, izrade knjige snimanja, odabira glavnih likova te procesa snimanja svake dogovorene scene. U tom procesu vježbaju kako biti scenaristi, glumci, redatelji, itd. Inspiraciju za scenarije crpe u svojim životnim pričama kojih na radionici ne nedostaje. Kroz filmski set polaznike vode voditeljice radionice, obje  iz svijeta filma, Marija Georgiev (redateljica, filmska autorica i snimateljica) te Anita Čeko (dramaturginja i scenaristica) koje su zajedno s polaznicima stvorile vrlo opuštenu i kreativnu atmosferu za zajednički rad i umjetničko stvaranje."