banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
12. MASKENBAL – UDRUGA „LIDO“ DOBROVAC

Predstavljene šarolike, raznolike i nadasve maštovite maske na maskenbalu u Lipiku

03.03.2019. 09:28 | 1488 pregleda | Lifestyle

Završio je još jedan tradicionalni, dvanaesti po redu, maskenbal koji je u subotu 2. ožujka u restoranu na Ergeli organizirala Udruga „Lido“ iz Dobrovca. Kroz dosadašnjih jedanaest maskenbala prošlo je više od tisuću maski, a i ove godine nije manjkalo maštovitih i raznolikih maski. 

Piše:
Matija Kulhavi

Ove godine je bila jedna izvanredna situacija, tako da nije bilo tradicionalne fašničke povorke Dobrovačkih maškara, no ipak, ove su godine to preuzeli oni najmanji, mališani i odgajateljice Dječjeg vrtića "Kockica" koji su proteklog tjedna oformili dječju maškaranu povorku kroz Lipik čime su razveselili građane i slučajne prolaznike. Stoga su na ovom maskenbalu ipak vraćeni ključevi Grada Lipika te je završena vladavina Fašničke Republike.

Primopredaju su na svečanoj fašničkoj proslavi obavili gradonačelnik Fašničke Republike Marijan Poletto, koji je ujedno i predsjednik Udruge „Lido“ te stari/novi gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. Tom je prigodom gradonačelnik Kasana pohvalio Udrugu "Lido" i Dobrovačke maškare na kreativnoj mašti, dobroj organizaciji i svim onim silnim aktivnostima i događajima koje održavaju tijekom godine.

Ove je godine prikupljen i veliki broj tombola, njih čak 274! Pomoćnik fašničkog gradonačelnika Željko Dolić zahvalio je pri tome svima onima koji su im pomogli u organizaciji, a to su gotovo svi privrednici, obrtnici, poduzeća i udruge s područja gradova Lipika i Pakraca, ali i okolice koja su im omogućila da prikupe tako bogate tombole. On je također zahvalio i Gradu Lipiku na dugogodišnjoj podršci.

Više od dvije stotina maškara ispunilo je dvoranu restorana na Ergeli, a grupa „Plava Laguna“ bila je zadužena za zabavu, tako da plesa, pjesme i veselja nije nedostajalo. Kao i prethodnih, tako se i ove godine moglo vidjeti zaista maštovitih i raznolikih maski, ne samo domaćih, nego iz okolnih gradova također. Uz bogatu tombolu, izabrane su i najbolje maske, prilikom čega treba istaknuti kako je nagrađen veliki trud koji je uložen u njihovu izradu, kao i cjelokupni dojam koji su ostavile. Bilo je ovdje svega, od vrana, mesara, frajli, Supermena, paukova, flaminga pa sve do "fekalija".

Treće mjesto i nagradu od dvije stotine kuna osvojila je maska "PAUK", dok su drugo mjesto i nagradu od 300 kuna osvojili "MESARI" sa svojim prikazom tradicionalnog slavonskog kolinja. Obje ekipe su došle iz Gornjih Bogićevaca.

Najbolju masku i prvo mjesto osvojila su "GOVNA" koja su svoju nagradu od 500 kuna donirali udruzi "Latica".

"Sudionici pobjedničke ekipe bili su Filip Komljenović, Siniša Poletto, Filip Markanović, Carlo Brisinello i Šimun Krenek, mahom sve domaći dečki. Puno im hvala u ime Udruge "Lido". Vidi se da su mladi dečki koji razumiju kome su novci više nego potrebni. To je znak da prate rad naše Udruge koja najviše nastoji raditi za humanitarne svrhe. Još jednom hvala svim sudionicima, kao i sponzorima za ovu posebnu večer. Posebno zahvaljujemo Aleksandru Šubertu Mikiju koji nam je iznajmio prostor bez naknade, a pogotovo Gradu Lipiku koji nas skroz prati, a mi se trudimo koliko je u našoj moći.", izjavio je predsjednik "Lida" Marijan Poletto.

Uz obilje plesa i smijeha zabava je potrajala do sitnih jutarnjih sati.

Fotogalerija: 12. maskenbal u Lipiku (2.3.2019.)