banner sezame okoliš
Streetball 2019. vertikal.
Vinodar 2019
RIBOLOVNA OLIMPIJADA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI

Hrvatski reprezentativci Fider i Kolbaba 10. na svijetu

28.02.2019. 09:30 | 671 pregleda | Lifestyle

Mario Fider i Zoran Kolbaba, članovi Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ iz Lipika osvojili su ekipno 10. mjesto s hrvatskom šaranskom reprezentacijom na 4. svjetskim ribolovnim sportskim igrama održanim u Južnoafričkoj Republici.

Piše:
Sezame.pr

Na ovoj svojevrsnoj ribolovnoj olimpijadi koja je održana od 10. do 13. veljače i koja se održava svake četiri godine, nastupila su ukupno 72 tima iz 24 države (svaka država po 3 tima). Lipičani Mario i Zoran su svoj nastup u reprezentaciji osigurali zahvaljujući osvojenom trećem mjestu u lanjskoj 1. hrvatskoj šaranskoj ligi.

I Mario i Zoran su ovo natjecanje na jugu Afrike započeli kao zamjene, a potom su ušli u lov. Mario je lovio u paru s Tomislavom Bogdanom iz Zagreba i nakon 4 dana odnosno 72 sata ribolova su u konkurenciji 72 tima završili na 32. mjestu s ukupno ulovljenih 269 kilograma ribe. U svom A sektoru Mario i Tomislav su zauzeli 6. mjesto.

Zoran je ušao kao zamjena i lovio u tandemu s Dominikom Grgecom iz Zaprešića, a s ulovljenih ukupno 265 kilograma ribe, natjecanje su završili ukupno na 43. mjestu, odnosno 8. u svom sektoru.

Svjetsku klasu u svijetu šaranskog ribolova su u Južnoafričkoj Republici potvrdili Požežani Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević. Oni su natjecanje ukupno završili na 4. mjestu s ulovljenih 466 kilograma ribe, a za broncu im je nedostajalo 42 kilograma. Za utjehu, Dalibor i Hrvoje se s juga Afrike vraćaju sa sektorskom zlatnom medaljom jer su bili najbolji u svom C sektoru.

Fider je po povratku iz Južnoafričke Republike bio zadovoljan. „Kad se sve zbroji zadovoljni smo plasmanom i odrađenim ribolovom. Lovili smo na ogromnoj umjetnoj akumulaciji, dubine oko 4,5 metra i uz šarane i amure koji su ulazili u rezultat (ribe teže od 1,5 kilogram), imali smo jako puno male, sitne ribe koja nije vrjednovana. Rezultati bi vjerojatno bili bolji da smo bolje otvorili natjecanje, jer smo tek zadnjeg dana odradili pravi ribolov i popravili plasman. Bez obzira na sve, Hrvatska je i dalje najjača svjetska šaranska reprezentacija kada se zbroje rezultati na velikim natjecanjima u posljednjih 20 godina“, rekao je Mario nakon povratka  u Hrvatsku.

Njemu i Zoranu je ovo bila treća reprezentativna akcija. Debitirali su 2014. godine na SP u Italiji gdje je Hrvatska osvojila ekipno zlato, ali Mario i Zoran su tad bili zamjene i nisu lovili. Zato su se 2018. godine okitili ekipnim srebrom na SP koje je održano u Srbiji.

Zadovoljan rezultatima je i Davor Jandroković, predsjednik „Slavonca“.

Lani smo u  Hrvatskoj šaranskoj ligi imali dva tima. Uz Marija Fidera, Zorana Kolbabu i Bojana Ljevara koji su činili ekipu „Slavonac Lipik 1“ i koja osvaja 3 mjesto, ekipa „Slavonac Lipik 2“  u kojoj su bili Sebastijan Bartoš, Mario Feltrin i Davor Jandroković osvojila je 8 mjesto. Bartoš i Feltrin nakon odrađene službene 1. šaranske lige natječu se kao predstavnici Hrvatske na 10. Dunavsko - jadranskom slivu u Sloveniji na jezeru Mola gdje osvajaju prvo mjesto. Fiderov i Kolbabin rezultat je još jedno veliko priznanje za naš klub i potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada u razvoju šaranskog ribolova“, rekao je Jandroković.