Lipik banner
Lipik banner
Medianno
PLANINARSKO DRUŠTVO „LIPA“ LIPIK

Hodanjem do zdravlja tijela i duha

08.02.2019. 11:35 | 718 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

Hodanje je potpuno prirodan i siguran oblik rekreacije koju možete izvoditi bilo gdje i bilo kada, bez dodatne skupe opreme i teretane. Dovoljno je samo da imate vremena i dobru volju.

Svjesni su toga i planinari Planinarskog društva „Lipa“ iz Lipika koji su pokrenuli akciju „Šetnjom do zdravlja“. Tako se na prvu šetnju, koja se održala jučer, odvažilo njih petero u društvu jednog psa. Hodali su trasom od Lipika preko Popovog salaša do Skenderovaca i planinarskog skloništa "Točkica" te zatim natrag do Lipika, a šetnja je trajala oko dva i pol sata.

Kako smo doznali od predsjednice PD „Lipa“ Manuele Lipušić, ovakve šetnje će nastojati održavati svakodnevno, a informacije o terminima polaska i trasama kojima će ići moći ćete saznati na njihovoj Facebook stranici koja se redovito ažurira.

Hodati planiraju i danas! Stoga ako im se želite pridružiti, još uvijek stignete. Predviđeno mjesto okupljanja je kod prve table poučne staze „Tajne Psunja“ koja se nalazi ispred poštanske zgrade u Lipiku, a vrijeme polaska je u 16:05h. Šetat će u smjeru Pakraca gdje im se oko 17:00h kod pakračke Česme također mogu pridružiti zaljubljenici u zdrave životne navike. Predviđena trasa je sljedeća: Lipik - Baranjska ulica - mali most preko Pakre - nasip uz Pakru - Bolnička ulica - naselje Jug - pakračka Česma - spomenik palom borcu ispred općinske zgrade u Pakracu - Veliki most - Ulica Matije Gupca - pješački most nad petljom - Filipovac - Lipik.

Osim dobre volje, preporučljiva je adekvatna odjeća i obuća za rekreativne aktivnosti prilagođena vremenskim uvjetima, kao i bočica s vodom, ovisno o potrebama te puno dobre volje...