Streetball 2019. vertikal.
banner sezame okoliš
Medianno
OTVORENA IZLOŽBA U MULTIKULTURALNOM CENTRU

Iznimno posjećena izložba „Uređenje blagdanskog stola“

18.12.2018. 08:56 | 1305 pregleda | Lifestyle

Bliži nam se razdoblje u godini kad svoje vrijeme najradije posvećujemo bližnjima te kad ozračje naših gradova, sela i ulica poprima čarobnu notu u kojoj volimo uživati. No  ipak, postoji jedno razdoblje u godini kad uspijemo zatomiti sve nedaće, kada smo sretni što živimo baš u ovom trenutku, zadovoljni malim stvarima. Kada zaboravimo na nešto loše, nego mislimo da ipak nije sve tako sivo. Božićni i novogodišnji blagdani za mnoge su najradosniji dio godine jer bude u nama ono najbolje. Kao da se tada u svakom od nas budi zatomljena nada. Gradovi u Hrvatskoj, ali i šire, u tom razdoblju izgledaju posebno očaravajuće. Kako i ne bi, kad na scenu, u svoj svojoj ljepoti nastupaju lampice, led svijetla i ostali ukrasi koji zgradama, parkovima i naseljima u trenu daju bajkovitu notu.“ rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lipik Jasna Molnar Kukić prilikom otvaranja svečane izložbe „Uređenje blagdanskog stola“ koja se održala 17. prosinca u Multikulturalnom centru u Lipiku.

Piše:
Matija Kulhavi

Božićni duh se iskazuje i u lijepo uređenom blagdanskom stolu, a nekolicina naših sugrađana se potrudila prikazati kako blagdanski stol izgleda u njihovu domu.“, istaknula je ravnateljica Molnar pred prepunom dvoranom lipičkog Multikulturalnog centra.

Prigodnim govorom izložbu je otvorio Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika, a glazbenim nastupom izložbu su uveličali Martina Faktor i Ivan Golub, profesori Osnovne glazbene škole Pakrac te Ivana Parag i Josip Knežević Nesho.

Kako urediti blagdanski stol, uz malo mašte, pokazalo nam je jedanaestero izlagača, počevši od Dječjeg vrtića „Kockica“, Osnovne škole Lipik, Darie Adžijević, Anite Jurković, Udruge žena „Hrvatski pleter“, Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva, Učeničkog doma Pakrac, Zajednice Talijana Lipik, Restorana Vrata Slavonije, Suvenira Arbor Sirač i Pivovare Slavonica, koja je ovom prigodom predstavila i svoj novi proizvod – pivo „Grofica“, a posjetitelji su po prvi put u Lipiku imali priliku probati i kuhano pivo.

Izložbu, za čiju organizaciju su zaslužni Gradska knjižnica i čitaonica Lipik te Grad Lipik, možete pogledati do sutra u vremenu od 8:00h do 18:00h.

FOTOGALERIJA: Izložba "Uređenje blagdanskog stola"