Radio Daruvar
PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Adventski vijenci diljem našeg kraja

03.12.2018. 13:46 | 718 pregleda | Lifestyle

Proteklih dana u središtima Lipika i Pakraca, kao i naseljima koja se nalaze u sastavu ova dva grada, odvijale su se pripreme za početak adventa ili došašća. Paljenje prve adventske svijeće u Lipiku, uz zajedničku molitvu koju je predvodio lipički župnik vlč. Jozo Zorić održano je u subotu 1. prosinca, netom prije svečanog otvaranja manifestacije „Mirisi Božića u Lipiku“.

Piše:
Matija Kulhavi

Dok po središtima Lipika i Pakraca o blagdanskom uređenju ulica i trgova brinu djelatnici gradskih uprava, poduzeća i ustanova, o uređenju ostalih naselja diljem našeg kraja brinu se vrijedni članovi mjesnih udruga.

Adventski vijenac u Lipiku, kao i prethodnih godina, nalazi se oko fontane ispred gradske tržnice na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, a središte Pakraca krasi adventski vijenac koji se nalazi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Adventski vijenci u naseljima koja se nalaze na području Lipika i Pakraca uglavnom su djelo marljivih ruku članica mjesnih udruga žena.

U našoj galeriji fotografija pogledajte adventske vijence iz Antunovca, Badljevine, Brekinske, Dobrovca, Donjeg Čaglića, Gaja, Lipika, Marinog Sela, Pakraca, Poljane i Prekopakre.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Adventski vijenci diljem našeg kraja