AS obrt
Mjesec hrvatske knjige – Multikulturalni centar Lipik

Ekipa Game over pobjednik 1. PUB kviza u Lipiku

13.11.2018. 12:08 | 1446 pregleda | Lifestyle

Ekipa Game over pobjednik je PUB kviza koji je u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik te  Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik u ponedjeljak 12. studenog po prvi put održan u Lipiku, u ugodnom prostoru lipičkog Multikulturalnog centra.

Piše:
Matija Kulhavi

Kviz je održan u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik, a na njemu je sudjelovalo sedam ekipa (KaLeBuŠ, 4 asa, Slučajno sklepani, Nepoznati, Bogovi mudrosti, Otporni na znanje, Game over) od kojih je svaka imala 3 do 5 članova. Sastav ekipa uglavnom su činili već poznati kvizomani s područja Lipika i Pakraca, a pitanja su osmislili braća Krešimir i Tomislav Novinc.

Teme kviza bile su iz opće kulture, sporta, geografije, povijesti, glazbe, književnosti, umjetnosti, kulinarstva pa čak i lokalne povijesti (Koje godine su lipicanci vraćeni u Lipik?), a nakon napete borbe tijekom četiri kruga natjecanja, od kojih je svaki imao po petnaest pitanja, došlo je do izjednačenja, tako da su se morala odigrati još dva dodatna kruga kako bi se situacija iskristalizirala.

Pobijedila je ekipa Game over (Martina Terranova, Martina Lukić, Zvjezdana Šteković i Igor Mašić) te su shodno tome nagrađeni s večerom (pizze i pivo) u restoranu Nada u Lipiku. Na drugom mjestu se našla također izvrsna ekipa Otporni na znanje i čiji su članovi nagrađeni s jastucima proizvedenim u poduzeću Suvenir Arbor iz Sirača, dok je ekipa 4 asa bila trećeplasirana te osvojila hamburgere u lipičkom restoranu Vrata Slavonije.

Uz guštanje u craft pivu Grof naše lokalne Pivovare Slavonica, većina natjecatelja se složila da s nestrpljenjem očekuju sljedeći kviz.

FOTOGALERIJA