banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
Daruvar - Cup of joy: Island

Motorist i avanturist Goran Bence na svojem putovanju promovira i Lipik

22.07.2018. 09:23 | 1464 pregleda | Lifestyle

Daruvarčanin Goran Bence, strastveni zaljubljenik u putovanja i motocikle, stigao je na Island, krajnji cilj njegova ovogodišnjeg putovanja, tijekom kojeg, kao što je to činio i dosadašnjih godina, pronosi dobar glas o svojem zavičaju i domovini. Naime, Goranov je motocikl ukrašen brojnim simbolima putem kojih pruža jedinstvenu promociju svojim sponzorima, poput Grada Daruvara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i Grada Lipika te niza poslovnih subjekata, kao što je Pivovara Daruvar.

Piše:
Matija Kulhavi

Već četrdesetak godina Goran Bence putuje svugdje po svijetu, uglavnom po Europi, a Island je pedeseta zemlja koju je obišao tijekom svojeg „bajkerskog staža“.

Iz Daruvara je na ovogodišnju avanturu krenuo 10. srpnja da bi već devet dana kasnije stigao na Island. Putem je odsjedao u Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj i Danskoj gdje je promovirao ovaj naš zapadno slavonski zavičaj pričajući o njegovim ljepotama i znamenitostima, a ujedno i pozivajući ljude koje je upoznao da posjete našu domovinu, što će nastaviti činiti i dalje tijekom puta.

Podsjetimo naše čitatelje kako je prošle godine cilj Goranovog putovanja bio Teheran, a za vrijeme tog putovanja, koje je nazvao „Kraljevskom cestom do Teherana“ prošao je 10.000 kilometara dug put kroz Srbiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju, Armeniju i Azerbajdžan da bi konačno stigao do Irana. U Teheranu se susreo s Brankom Ivankovićem, poznatim hrvatskim nogometnim trenerom, koji je ujedno i trener najpopularnijeg iranskog kluba Persepolisa, a o njegovom pothvatu su pisali i iranski mediji.

O Goranovom ćemo ovogodišnjem putovanju više pisati nakon njegova povratka u Hrvatsku, a u međuvremenu njegovu turističku promidžbu našeg kraja možete pratiti na Facebook stranici Daruvar - Cup of joy.