banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
UDRUGA UKRAJINSKO-HRVATSKOG PRIJATELJSTVA I GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA LIPIK

U Lipiku održana radionica izrade ukrajinskih specijaliteta

08.06.2018. 23:38 | 974 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Udruge Ukrajinsko - hrvatskog prijateljstva i Gradske knjižnice i čitaonice Lipik u četvrtak 7. lipnja je u Multikulturalnom centru Lipik održana radionica izrade ukrajinskih specijaliteta – Varenyky.

Piše:
Matija Kulhavi

Pred zainteresiranim je građanima predsjednica Udruge Ukrajinsko - hrvatskog prijateljstva Irina Matijević istaknula kako ovom radionicom prikaza tradicionalnih jela iz ukrajinske kuhinje još jednom žele prikazati bogatstvo narodnih običaja i kulture ukrajinskog naroda u Hrvatskoj i domovini, a nakon toga su vrijedne članice ove Udruge krenule s pripremom specijaliteta kao što su Varenyky sa sirom, mesom, višnjama i gljivama...

Nakon konzumacije ovih prozračnih smotuljaka, koji postaju još ukusniji kad ih se umota u svilenkasti umak od maslaca s prilogom od luka i punomasnog vrhnja, brojne su posjetiteljice tražile recept kako bi ovakvu deliciju mogle pripremiti u svojim kuhinjama.

Veseloj večeri, uz puno smijeha i dobre atmosfere, posebnu notu je dao glazbeni nastup talentirane violinistice Inge Potnar, a svi su se složili da se ovakvo druženje mora ponoviti.

FOTOGALERIJA