AS obrt
VINODAR 2018.

20. godina najzabavnijeg festivala vina

06.06.2018. 09:37 | 1072 pregleda | Lifestyle

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada Daruvara i njegovih vinara i vinogradara, koja se permanentno odvija od 1999. godine i ukupno traje tjedan dana.

Piše:
Compas

Prvi dio tjedna sastoji se od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina i dr., dok je drugi dio tjedna rezerviran za zabavu i veselje uz razne koncerte, kulturno - umjetničke programe i eno - gastro ponudu, ali i za sajam tradicionalnih proizvoda na kojemu svatko može pronaći nešto za sebe.

Ako stižete iz Zagreba, organiziran je poseban turistički vlak "VINODAR EXPRESS" koji vozi 9. lipnja iz Zagreba za Daruvar (i natrag) za svega 30 kuna.

Posjetite Daruvar od 3. – 10. lipnja 2018. godine, guštajte u vrhunskoj kapljici, slasnim domaćim gastro delicijama, razveselite se uz bogat zabavni i kulturno umjetnički program, a u kušaonici vina u Dvorcu Janković kušajte vina koja su osvojila zlato ili srebro na ocjenjivanju vina te se uvjerite zašto je VINODAR – najzabavniji festival vina kontinentalne Hrvatske.

Ove godine nastupaju:

Vanna 08.06.

Prljavo kazalište 09.06.

Grupa Vigor 10.06.