Medianno
HRVATSKI DOM „DR. FRANJO TUĐMAN“

Dječja glumačka skupina KPD „Sloga“ izvela predstavu Namaz à la carte

23.05.2018. 07:23 | 1216 pregleda | Lifestyle

Pred punom dvoranom Hrvatskog doma „dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu 22. svibnja je održana kazališna predstava „Namaz à la carte“.

Najnovija je to dječja predstava u kojoj su najmlađi članovi glumačke skupine KPD „Sloga" Pakrac prikazali publici svojevrsno putovanje kroz jednu kraljevsku priču u kojoj se pojavljuje princeza, vitezovi, čarobnica te poneka budalaština dvorske lude.

Piše:
Matija Kulhavi

Uvodno, prije samog početka predstave publiku je pozdravila tajnica Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ Dubravka Špančić izrazivši u jednu ruku veselje zbog velikog odaziva publike na ovu dječju predstavu, a u drugu razočarenje što ta ista publika ne dolazi i na neke druge događaje. Ona je zahvalila roditeljima članova male glumačke skupine na strpljenju, naročito posljednjih nekoliko dana pred samu premijeru predstave, a zatim je predstavila devet malih glumaca, od kojih je sedmero nastupilo prvi put na „daskama koje život znače“. Dakle, riječ je o gotovo novoj glumačkoj postavi i debitantima u rasponu od 7 do 11 godina: Adam Filipović, David Filipović, Erika Mercluft, Antonia Kiš, Stjepan Kiš, Ana Stokić, Magdalena Stokić, Željka Vivat i Sara Zelenika.

„Ovaj put nije riječ o autorskoj predstavi, već o prerađenoj i prilagođenoj predstavi od originala koji se zove Kraljevski festival. Započeli smo ga raditi s pet glumaca, a zatim ih je došlo još nekoliko koji su također dobili ulogu jer ova skupina nema talentirane ili netalentirane, nego one koji žele“, naglasila je Dubravka Špančić, zahvalivši još jednom svima koji su pripomogli da dođe do realizacije ove predstave.