banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
Priopćenje za javnost

MK Iohannites: Poslušajte našu stranu priče

15.05.2018. 09:00 | 1260 pregleda | Lifestyle

Zbog sve učestalijeg stradavanja motociklista posljednjih dana na prometnicama u Republici Hrvatskoj, članovi Moto kluba Iohannites Lipik pozivaju sve sudionike u prometu na oprez.

Piše:
Compas

"Dragi čitatelji, posljednjih dana svako jutro se budimo s informacijom o novom stradalom motociklistu. Ovim putem želimo se obratiti svim prijateljima vožnje na dva kotača.

Mi kao Motoklub (udruga) djelujemo svojim radom edukativno pa čak i represivno na ponašanje svojih članova kad su na motoru. Korištenje zaštitne opreme i ponašanje sukladno uvjetima dio je našeg kodeksa i svi ga moraju poštivati.

Ovim putem pozivamo sve mlade vozače da se pridruže našim vožnjama i druženjima petkom u našim klupskim prostorijama u Kukunjevcu (Lipik), gdje možemo popričati o sigurnosti prvenstveno nas samih, a onda i svih ostalih sudionika u prometu.

Motoklubovi su ustrojeni većinom poluvojničkim režimom baš iz razloga kako bi se svi pridržavali pravila ponašanja, a moramo si priznati da većina stradalih ne pripadaju niti jednom moto klubu, već su obično mladi dečki koji nisu svjesni snage svojih ljubimaca.

Uz sve navedeno, skrećemo pozornost da je 30% nezgoda skrivljeno i nepažnjom ostalih sudionika u prometu pa i njih pozivamo da dvaput provjere u retrovizor i pogledaju prije skretanja. Vjerujte brži smo nego što se Vama čini.

Za kraj pozivamo još jednom sve koji žele neka se jave moto klubovima u svojim gradovima i neka poslušaju našu stranu priče.

Lipik - MK Iohannites

Novska - MK Škorpion

Garešnica - MK Rđava Škljoca

Daruvar - MK Daruvar

Kutina - MK Vilenjaci

Požega - MK Independent i MK Tsunami

itd...

Vidimo se na cesti... Ride with pride..."

Moto klub Iohannites Lipik