banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
IZ ŠKOLSKIH KLUPA

Lovro Olivier – učenik koji ostvaruje zapažene rezultate na brojnim natjecanjima

23.03.2018. 14:28 | 7072 pregleda | Lifestyle

"Od kolijevke pa  do groba, najljepše je đačko doba"- podsmjehivali bismo se, kada bi kao učenici pročitali ovu rečenicu, i tada, dok se sjedilo u školskim klupama, nikako se ne bi mogli složiti s tim. Danas se većina nas prisjeća svojih školskih dana i vjerojatno bi svi željeli zaboraviti trenutne probleme, vratiti se u školske klupe i pronalaziti načine i izlike kako se izvući s ispitivanja iz matematike, kemije ili pak njemačkog.

Piše:
Matija Kulhavi

Upravo tako bilo je i nama kad smo ovih dana posjetili Osnovnu školu Lipik gdje nas je dočekao Lovro Olivier, učenik 8. razreda koji je ove godine sudjelovao na čak sedam županijskih natjecanja i na svakom osvojio zapaženo mjesto.

Robotika – 1. mjesto, biologija – 2.mjesto, povijest i talijanski – 3. mjesto, informatika – 5. mjesto, engleski – 8. mjesto, Županijska smotra pjevačkih zborova prilikom koje je svirao klavir. I to nije sve! Osim što je član velikog pjevačkog zbora Osnovne škole Lipik, Lovro je član i komornog sastava trioLa, koji je osvojio drugu nagradu na regionalnom 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe komornih sastava Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Komorni sastav trioLa, uz Lovru, još čine Ida Jirasek i Maja Berlančić, koje su poput njega, učenice 6. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac.

Na upit kako sve to stigne, Lovro nam skromno odgovara kako je sve stvar dobre organizacije, ali i ponavljanja naučenog gradiva.

On je uvijek spreman pomoći, kako drugim učenicima, tako i učiteljima, a svojim rezultatima svakako promovira Osnovnu školu Lipik, govori nam ravnateljica Klaudija Kovač, ističući kako je Lovro tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja imao prosjek ocjena 5,00 te će stoga biti prikladno nagrađen povodom Dana škole.

Nakon završetka osnovne škole, Lovro planira upisati Opću gimnaziju u Pakracu, a u nekoj daljoj budućnosti želja mu je upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva, što je i logično s obzirom na to da je iz robotike osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju te je pred njim državno natjecanje koje će se održati u Poreču od 9. do 12. travnja 2018. Ljubav prema robotici očituje se i u činjenici da je Lovro član Croatian Makers lige čiji je cilj omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Sigurni smo kako će ovaj vrijedni i marljivi učenik ostvariti još puno sjajnih rezultata, a sad kad su Uskrsni praznici pred vratima, želimo mu da se odmori i uživa u tenisu za koji nam je otkrio kako je jedan od njegovih omiljenih sportova.