banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
HRVATSKI DOM „DR. FRANJO TUĐMAN“

Publika uživala u predstavi „Sve o ženama“ Teatra Gavran

14.03.2018. 08:21 | 1044 pregleda | Lifestyle

Pred više od dvije stotine gledatelja, među kojima je bilo mnogobrojnih Pakračana, Lipičana te čak i onih koji su posegnuli iz Daruvara i Slavonskog Broda, u dvorani Hrvatskog doma „dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu sinoć je održana predstava Mire Gavrana „Sve o ženama“.

Piše:
Matija Kulhavi

Sjajna je to predstava u kojoj složene strukture mlade hrvatske glumice Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas igraju svaka po pet uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepleću oslikavajući bogatu skalu različitih ženskih odnosa i likova.

Prva priča je o tri djevojčice koje idu zajedno u vrtić, druga je o tri tajnice koje dijele zajedničko radno mjesto, treća je o tri starije žene koje se nalaze u domu za umirovljenike, četvrta govori o posvađanim sestrama zbog muškarca u kojeg su obje bile zaljubljene, dok posljednja priča pokazuje odnos dviju najboljih prijateljica, čiji odnos prolazi kroz krizu kad treća žena uđe u njihov život.

Drama „Sve o ženama“ je prvi puta izvedena premijerno 2000. godine u izvedbi Epilog Teatra u Zagrebu i od tada pa do kraja 2010. godine je imala 31 premijeru širom svijeta od Zagreba, Sarajeva, Buenos Airesa, Rio de Janeira, Mumbaija pa do Krakova, Praga, Bratislave, Ljubljane Varšave, Augsburga... Prevedena je na engleski, njemački, ruski, češki, slovački, poljski, portugalski, španjolski, litavski, latvijski, slovenski, talijanski, ukrajinski i rumunjski jezik, a valja napomenuti kako je 2006. godine dobila nagradu GRAND PRIX u izvedbi Teatra Ludovy iz Krakova na „Festivalu suvremene dramaturgije“ u gradu Zabrze, koji se nalazi u Poljskoj.