AS obrt
LIRA TRAVEL LIPIK

Lipičani i Pakračani posjetili Plitvička jezera i Rastoke

11.03.2018. 11:44 | 1378 pregleda | Lifestyle

U organizaciji turističke agencije LIRA Travel, 10. ožujka organiziran je jednodnevni izlet na Plitvička jezera i Rastoke, vodeničarski kraj kojeg još nazivaju „malim Plitvicama“.

Piše:
Matija Kulhavi

Autobus s pedesetak turista krenuo je iz Pakraca i Lipika oko 6:30h da bi nastavio put preko Karlovca i Slunja u smjeru Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Kao uvod u ljepote Plitvičkih jezera, autobus s lipičko-pakračkim turistima zaustavio se na ulasku u Slunj, točnije u Rastokama, jednom od vodenih bisera Hrvatske. Nakon obilaska „Rastočke bajke“ i tamošnjih karakterističnih mlinova žličara, uslijedila je pauza za ručak da bi se vožnja nastavila prema Plitvičkim jezerima.

Nacionalni park Plitvička jezera, prema ocjeni Unesco-a pripada najvišoj kategoriji spomenika prirode, a nacionalnim parkom je proglašen 1949. godine, što ga čini najstarijim hrvatskim nacionalnim parkom. Sastoji se iz 16 kaskadnih jezera na rijeci Korani, a zbog zimskih uvjeta (snijega i leda), nije bilo moguće obići u potpunosti ovaj biser hrvatske prirodne baštine.

Kako nam je rekla Ivana Pleše, voditeljica Lipičke turističke agencije, ovo je bilo prvo ovogodišnje putovanje u organizaciji LIRA travel, a zasigurno će tijekom sljedećih mjeseci biti organizirana još neka putovanja na zanimljive destinacije.