banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
Predstavljamo naše poduzetnike

Srećko Šandrk – poduzetnik iz Dobrovca

30.01.2018. 08:52 | 2388 pregleda | Lifestyle

Predstavljamo vam Srećka Šandrka, tridesetosmogodišnjeg poduzetnika iz Dobrovca i oca jednog djeteta, koji već dugi niz godina djeluje na području Lipika, Pakraca, ali i čitave Hrvatske.

Srećko, među prijateljima zvani Srećo, vlasnik je tvrtke Mirisi Sreće j.d.o.o., koja se bavi prodajom potrošnog uredskog materijala, digitalnim tiskom te tiskom plakata letaka i brošura. Između ostalih djelatnosti, tvrtka se bavi i proizvodnjom unikatnih poklona poput šalica s tiskom, majica s tiskom i drugih različitih suvenira, ovisno prema želji kupaca.

Piše:
Jure Rosić

Današnja moderna tehnologija donijela vam je mogućnost da radite u svom domu, koji se nalazi u malom mjestu poput Dobrovca, a prodajete proizvode u cijeloj Hrvatskoj. Smatrate li to prednošću?

Naravno da to smatram prednošću, jer sam sebi mogu organizirati radno vrijeme i slobodno vrijeme koje želim provoditi s obitelji i prijateljima. Želja mi je da mladi, prije nego se odluče potražiti posao u većim gradovima, prepoznaju mogućnosti interneta i društvenih mreža i krenu sličnim smjerom. Teško je biti, kako kažu, sam svoj šef, ali smatram da se u konačnici isplati. Svaki početak je težak i traži puno odricanja i ulaganja, ali kada jednom postavite posao na zdrave temelje to može voditi samo prema uspjehu.

Što mislite o poduzetničkoj klimi u Republici Hrvatskoj? Kako se država odnosi prema poduzetnicima? Koja su vaša iskustva i što biste promijenili?

Općenito gledano, zadovoljan sam poduzetničkom klimom. Ako rješavate svoje obveze na vrijeme i ako radite prema Zakonu, problema ne bi trebalo biti. Nisam nikada koristio nikakve oblike poticaja, a opet nekako uspijevam opstati. Što se tiče promjena, volio bih da dođe do poreznih rasterećenja, prvenstveno u smislu smanjenja PDV-a i davanja za radnike.

Jeste li zadovoljni količinom posla?

Posla uvijek ima, imam jednu stručnu suradnicu koja se bavi grafičkim dizajnom te objavom proizvoda i vođenjem stranice na Facebooku. Facebook čini veliki udio u prodaji proizvoda, s više od 14 000 pratitelja, kojih je svakim danom sve više, ova društvena mreža postala je glavni alat za prodaju mojih proizvoda. Spomenuta stručna suradnica je Đurđica Špehar i njezin dio posla obuhvaća kontaktiranje s kupcima, dogovaranje cijena proizvoda te izrada pripreme prema želji klijenta/kupca.

Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Povećanje proizvodnje na nekakav širi asortimana poklona i suvenira svakako je jedan od planova, ali isto tako i kupnja novih modernijih strojeva koji će ubrzati radne procese i povećati kvalitetu proizvoda, te samim time doći do većeg broja kupaca. Usluga izrade logotipa i web stranica također je u planu. Svi smo svjesni činjenice kako je u današnje vrijeme bitno biti viđen i svaka, bez obzira na veličinu, tvrtka ili obrt ima web stranicu i logo. Svi su oni prisutni na društvenim mrežama što daje dojam kako se radi o ozbiljnim poduzetnicima. To je budućnost, stoga se planiram razvijati i u tom smjeru.

Za kraj ovog brzinskog intervjua želim se zahvaliti svim svojim kupcima i partnerima na uspješnoj dosadašnjoj suradnji.