Medianno
Tvoje lice zvuči poznato

Glazbeni show u Osnovnoj školi Lipik

27.01.2018. 11:19 | 1863 pregleda | Lifestyle

Već četvrtu godinu zaredom Osnovna škola Lipik u okviru akcije „Smijeh je lijek – izbacimo nasilje zauvijek“ organizirala je glazbeni show „Tvoje lice zvuči poznato“. Tako je 26. siječnja u holu škole nastupilo 14 izvođača koji su pjevali domaće i strane hitove, a učenicima su se pridružili djelatnici škole sa svojim glazbenim izvedbama.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Kao i u istoimenom showu kojem smo imali priliku gledati na TV-u, i ovdje smo mogli vidjeti glazbeni žiri. Glazbeni dio nastupa ocjenjivala je profesorica Jadranka Radonić-Sirovica, koreografiju odnosno plesno-scensku izvedbu učiteljica Lionella Brisinello te kostimografiju učiteljica Sanda Ivanović. Žiri je izvedbe svakog od kandidata ocjenjivao ocjenama od 1 do 10, a unatoč velikim pritiscima publike na kraju su ipak donijele svoj konačan sud. Među učenicima nižih razreda pobijedila je Chiara Mareković koja je, uz nastup na hoverboardu, izvela pjesmu Mie Dimšić „Život nije siv“, drugo mjesto pripalo je Anamariji Mirolović koja je otpjevala pjesmu „Luda kuća“ koju pjevaju Učiteljice dok je treće mjesto osvojila Valnea Kafka izvedbom pjesme „Svileni“ grupe Magazin. U konkurenciji viših razreda pobjednu je odnijela Antonela Šubert izvedbom pjesme „Havana“ ispred Antuna Horvata koji je kao Ivica Pepelko izveo pjesmu „Kad procvatu u proljeće jabuke“ dok je duo Teo Duvnjak i Dorijan Šafar otpjevao pjesmu „U Rusiju“ Luke Bulića što je bilo dovoljno za treće mjesto. Nagradu publike, kao i podijeljeno prvo mjesto u izboru za najbolju izvedbu nižih razreda,  dobila je Antonia Pleša koja je izvela pjesmu „Gdje zove me“, a nagradu za najboljeg debitanta dobio je Said Khan izvedbom pjesme „Despacito“.

U glazbenim izvedbama učenicima su se pridružili i djelatnici škole. Tako su glazbeni show program otvorile „The Frajle“ - Jadranka Radonić Sirovica, Lionella Brisinello, Biljana Šubert i Sanda Ivanović – pjesmom „Meni trebaš ti“, tijekom programa nastupio je i Davor Pečanić koji je kao Massimo izveo pjesmu „Iz jednog pogleda“, a dok su članice žirija zbrajale svoje glasove na pozornicu je izašla Sandra Polenus koja je kao Alexandra Burke izvela pjesmu „Hallelujah“.

Prije proglašenja pobjednika sve okupljene pozdravila je ravnateljica škole Klaudija Kovač koja je istaknula kako su glazbenim showom "Tvoje lice zvuči poznato" u školi objedinili Dan smijeha, Dan zagrljaja i apel protiv nasilja pod krilaticom "Smijeh je lijek - Izbacimo nasilje zauvijek!"

Fotogalerija: Tvoje lice zvuči poznato u OŠ Lipik (26.1.2018.)