TOPLICE LIPIK _vanjski
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
Zdrava i zadovoljna leđa za vrtićarce iz Lipika

Uspješni projekti za dobrobit djece nastavljaju se i ove godine

07.06.2016. 11:06 | 2477 pregleda | Lifestyle

Koordinacijski odbor akcije „Grad Lipik-Prijatelj djece“ nastavio je i ovoj godini s provedbom uspješnih i nagrađenih projekata i akcija koje brinu o dobrobiti naših najmlađih sugrađana odnosno budućnosti Lipika, Hrvatske, Europe i svijeta. Drugu godinu zaredom u suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Dječjim vrtićem „Kockica“ iz Lipika proveden je projekt „Zdrava i zadovoljna leđa“. Osim nastavka provedbe dobro osmišljenih projekata namijenjenima djeci Koordinacijski odbor akcije „Grad Lipik-Prijatelj djece“ poduzeo je prve aktivnosti koje vode prema sastavljanju Dječjeg vijeća Grada Lipika te izbora dječjeg gradonačelnika/ce.

Piše:
Antun Ciglenečki

Proteklog tjedna prvostupnici fizioterapije Alica Bortot i Marijan Vončina iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik posjetili su mališane u Dječjem vrtiću „Kockica“ Lipik. Za vrijeme njihovog posjeta na terasi vrtića mališanima su pokazali i podučili ih nekoliko vježbi za zdravo i pravilno držanje tijela. Demonstrirane vježbe ravnoteže, posture i propriocepcije djeci predškolcima koje će im tako pomoći da se naviknu na zdravo držanje tijela kada najesen sjednu u školske klupe.

Inače, projekt „Zdrava i zadovoljna leđa“ prvi puta proveden prošle godine na godišnjem Savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ održanom 20. studenog 2015. godine u Zagrebu dobio je povelju i priznanje kao najuspješnija Naj-akcija provedena tijekom 2015. godine. Naj-akcije su projekti osmišljeni, organizirani i provedeni od strane djece te usmjereni na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici.

Od Marice Melić, predsjednice Koordinacijskog odbora akcije „Grad Lipik-Prijatelj djece“, doznali smo kako će se tijekom ovog ljeta pripremiti potrebni preduvjeti i poduzeti aktivnosti kako bi najesen bilo formirano Dječje vijeće Grada Lipika i izabran dječji gradonačelnik/ca. Iz tog razloga Marica Melić i Miroslav Prhal kao predstavnici odbora 3. lipnja prisustvovali su edukaciji za osnivanje Dječjeg vijeća u Zaboku, a s izborom dječjih vijećnika trebalo bi se krenuti nakon početka nove školske godine.   

 


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/