LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
DJEČJI TJEDAN i MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA

Slavila se različitost i dječje sposobnosti

11.10.2015. 18:19 | 1384 pregleda | Lifestyle

Završnica Dječjeg tjedna i Međunarodni dan djevojčica kojeg u povodu obilježavanja Dana Grada Lipika organizira Grad Lipik i inicijativa Grad Lipik prijatelj djece održana je 11. listopada u ispunjenom Vatrogasnom domu DVD-a Lipik.

Piše:
Marko Barčan

Bila je ovo velika proslava djece i djetinjstva u kojoj se slavila različitost i dječje sposobnosti, a u program koji je trajao nešto više od sat vremena uveli su nas Staša i Mihael. Svojim nastupima prezentirali su se Učenici Osnovne škole Grigora Viteza Poljana, mala i velika skupina Plesnog kluba Dolce, male i velike Mažoretkinje grada Lipika, Učenici Osnovne škole iz Pakraca, Dječji vrtić Kockica Lipik, male pripadnice Gradskog puhačkog orkestra Lipik te zbor Osnovne škole Lipik.

Djeca su pokazala različite talente, a cijeli događaj bio je humanitarnog karaktera jer su se u sklopu akcije Prijatelji za Gogu prodajom raznovrsnih čokoladnih slastica prikupljala sredstva za njezino liječenje i školarina za njezinog sina Nikolu koji ima autistični poremećaj.

Iz Udruge za pomoć osobama s autizmom Sunce Nova Gradiška obratila se Melita Dragić koja je upoznala prisutne s aktivnostima centra i autizmom općenito. "Autizam je jedan kompleksan razvojni poremećaj, kad bi znali uzrok onda bi ga liječili, dakle ne možemo govoriti o bolesti nego o stanju, a manifesitra se tako da kad i vidite autistično dijete vi možete vidjeti ljupko, živahno lijepo dijete koje se po ničemu ne razlikuje od ostale zdrav djece međutim ima niz životnih teškoća posebno u socijalnoj integraciji.", rekla je Melita te kako kroz niz rehabilitacijskih postupaka, smjernica i programa koje provode nastoje olakšali i podići kvalitetu života takvog djeteta. U nekoliko točaka prilagođeno djeci pročitane su posebnosti djece s autizmom.

U sklopu Akcije Kosa ljubavi na kraju programa započelo je šišanje kojim se prikupljala kosa za djecu i mlade koji su oboljeli od autoimunih i malignih bolesti kako bi im se omogućile besplatne vlasulje. Akciji se pridružilo nekoliko lokalnih frizera, a stvorio se i popriličan red za šišanje.

FOTOGALERIJA ZAVRŠNICE DJEČJEG TJEDNA (11.10.2015.)