Narodne kupke vanjski
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
Dvodnevni pohod kroz prirodne ljepote

Planinari iz Lipika organizirali pohod za obitelji i početnike

09.10.2023. 10:04 | 1830 pregleda | Lifestyle

Članovi Planinarskog društva "Lipa" Lipik, predvođeni predsjednikom Josipom Matijevićem, prošlog su vikenda priredili dvodnevni planinarski pohod duž prve Lipičke obilaznice. Ovaj pohod nije samo bio lagani rekreativni izlet, već je pružio priliku svima, uključujući obitelji, početnike u planinarenju i pješake, da uživaju u prekrasnom prirodnom okruženju.

Piše:
Matija Kulhavi

Prvi dan pohoda obuhvatio je šetnju od Lipika do Bijele Stijene, dok je drugi dan bio rezerviran za trasu od Bijele Stijene do planinarskog skloništa Točak. U subotu, planinarima iz Lipika pridružili su se i članovi planinarskog društva iz Požege, dok su se u nedjelju planinari iz Novske pridružili ovom događaju. Predsjednik Matijević naglasio je da je trud uložen u čišćenje staze nakon oluje bio itekako isplativ, s obzirom na odaziv sudionika tijekom ovog pohoda.

Ovim planinarenjem obilježena je druga godišnjica otvorenja prve Lipičke planinarske obilaznice. Osim ovog planinarenja u listopadu, članovi Planinarskog društva "Lipa" Lipik također organiziraju pohod pod nazivom "Lipanj u Lipiku". Ovom inicijativom postali su prepoznatljivi u planinarskom svijetu, jer su jedno od rijetkih planinarskih društava koje organizira dva pohoda godišnje. Ovo nije samo prilika za istraživanje prirode, već i za druženje među planinarima te promociju aktivnog i zdravog načina života.


Toplice Lipik_640x200_tekst