delfin3
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
OKUSI TRADICIJE

Ekipa „Kod Veprove glave“ predstavila gastronomske delicije na Lađarskom kupu u Krvavcu

11.07.2023. 11:39 | 518 pregleda | Lifestyle

U subotu, 8. srpnja održano je 19. izdanje najprestižnijeg lađarskog kupa u Krvavcu, koji je imao dvostruku svrhu - poslužiti kao posljednja provjera za lađarske ekipe prije nadolazećeg Maratona lađa te okupiti ljubitelje lađarstva i tradicije. Radi se o Lađarskom kupu Gospe Karmelske, koji je okupio mnoge sudionike, uključujući i članove Povijesnog društva Pakrac – Lipik, koji su bili zaduženi za pripremu specijaliteta, onakvih kakve pripremaju u krčmi "Kod veprove glave".

Piše:
Matija Kulhavi

Jedna od posebnih atrakcija ovog događaja bilo je kulinarsko umijeće članova Povijesnog društva Pakrac – Lipik. Njihova vještina u pripremi pljeskavica privukla je pažnju i oduševljenje natjecatelja i posjetitelja. O svemu smo razgovarali s našim sugrađaninom Daliborom Horvatom, poznatijim kao Dabo, inicijatorom nedavno održanog Lađarskog kupa u Lipiku.

Dabo je također jedan od članova ekipe "Šumari lađari" koji su prvi put sudjelovali u Maratonu lađa 2012. godine. Ove godine, ekipa će veslati svoj 12. maraton, dok je Dabo istaknuo da je osobno sudjelovao na deset od ukupno dvanaest maratona, čime ga možemo svrstati među iskusne lađare.

Lađarski sport ima bogatu tradiciju na području Neretve, a Maraton lađa posebno je popularan događaj koji privlači brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske i šire. Ovaj sport postao je simbol zajedništva, sportskog duha i tradicije, a upravo su te vrijednosti bile vidljive i na nedavno održanom Lađarskom kupu u Lipiku.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/