Streetball 2019. vertikal.
Streetball 2019. vertikal.
Medianno
SVIBANJSKA STATISTIKA

Napokon smo prepoznati u široj okolici

05.06.2016. 13:06 | 2795 pregleda | Kolumne

Sponzorirana najava Vinodara kao i manifestacija iz Požeštine na Compasovom portalu pravi je pokazatelj da smo kao medij napokon prepoznati u široj okolici. Da se ne radi o slučajnim promo najavama, već da smo uistinu prepoznati iz okolice govori i statistika posjećenosti portala te doseg Compasovih objava o čemu vam donosimo više u nastavku.

Piše:
Marko Barčan

Prema izvješću Google Analyticsa kao najrelevantnije statistike, tijekom mjeseca svibnja 2016. imali smo 62.843 posjeta odnosno prosječno nešto malo više od 2.000 posjeta dnevno. Rekord je bio 2. svibnja kad smo zabilježili 4.720 posjeta. Tog dana imali smo i deset novih članaka. Inače, u svibnju 2016. smo imali 146 objavljenih članaka ili prosječno 4,7 novih objava dnevno.

Čest je slučaj da članci na Compasu imaju preko 1000 pregleda, a dio njih pređe i 2, 3 ili 4 tisuće, ovisno ipak koliko je ponuđena informacija interesantna i zanimljivo predstavljena. Facebook stranica Lipički Compas trenutno ima preko 6.500 pratitelja. Za jedan lokalni mediji sve ovo su kvantitativno odlični podaci.

I koliko god nekad se mi u marketingu trudili prodati i zapakirati nešto za odlično, ako to baš i nije na toj razini, to se vjerujte mi jako dobro vidi i osjeti u prodajnom razgovoru, odnosno uzimanje oglasa često liči na pomoć gospodarskog subjekta lokalnom mediju. Danas smo na jednoj razini gdje to više nije taj slučaj, no kako djelujemo u sklopu Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA mi smo tu da budemo na usluzi vama i na najbolji mogući način pomognemo u našem okruženju.  

Kad kažem da su nas prepoznali u široj okolici, mislim na način da su organizatori manifestacija sami uvidjeli kako će im promocija njihovih aktivnosti i događanja na Compasu donijeti dobar omjer uloženog i dobivenog, kako će njihove najave kod nas ipak vidjeti dobar dio populacije.

Iako sam više od desetljeća na različite načine prisutan u lokalnom novinarstvu ne sjećam se da je postojao tako jak lokalni medij na području Lipika i Pakraca gdje su se oglašavale manifestacije poput Vinodara ili iz središta naše županije.

Sve ovo nije došlo preko noći, rezultat je to rada i znanja gdje posebno koristimo društvene medije na ispravan način za postizanje rezultata. U ovom dijelu treba reći kako krećemo uskoro s novim uslugama i mogućnostima, a neke od njih imat ćete priliku vidjeti već od 12. lipnja i Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku. Facebook je danas pravo malo čudo i kad kažem da bi mi trebao u ekipi još netko tko bi radio samo s društvenim medijima, smatraju često da pretjerujem.

Za visoke rezultate i broj objava rekao bih također da smo manje zaslužni mi u redakciji, već više oni koji su protagonisti društvenih događanja, predstavnici udruga, organizacija i ustanova s područja Lipika i Pakraca koji su nas prepoznali kao medij putem kojeg na kvalitetan način mogu izvijestiti o svojim aktivnostima, nastupima i rezultatima koji će naći put do svojih čitatelja.

Na Compas tako redovito stižu nove svježe najave i informacije koje sve niti ne stignemo pokriti i zato vam svima koji nas informirate veliko hvala. Događaju se i propusti s naše strane, znam, nije mi drago, ali tempo je takav da je vrlo teško napraviti sustav bez greške.

I na kraju još jednom svima koji prepoznajete naš rad i pratite nas, hvala vam, čitamo se i dalje na Compas portalu.